Dt Yönetimine Kıdem Tazminatı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Dt Yönetimine Kıdem Tazminatı Tepkisi

Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikasınca (TOLEYİS), "Devlet Tiyatroları (DT) yönetimi, sendikal örgütlenmeye engel olmamalı. Çalışanların örgütlenmesini engelleyici doğrudan ve dolaylı uygulamalarından vazgeçmeli. Elimizden alınan kıdem tazminatı hakkımız geri verilmeli.

04.12.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikasınca (TOLEYİS), "Devlet Tiyatroları (DT) yönetimi, sendikal örgütlenmeye engel olmamalı. Çalışanların örgütlenmesini engelleyici doğrudan ve dolaylı uygulamalarından vazgeçmeli. Elimizden alınan kıdem tazminatı hakkımız geri verilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

TOLEYİS'ten yapılan yazılı açıklamada, sendikanın DT Genel Müdürlüğü iş yerinde 11 Eylül 2015'te Toplu İş Sözleşmesi yetkisi aldığı belirtildi.

Bu tarihten sonra DT yönetiminin sendikaya ve üyelerine yönelik olumsuz tavır sergilemeye başladığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Önce yetki belgemizin iptali için dava açıldı. Mahkeme bunu reddetti. Sonra bu kararı Yargıtaya taşıdılar, Yargıtay yetki belgesini usulden bozdu. Geçen ay ise Maliye Bakanlığının yazısına istinaden daha önce çalışanlara verilen kıdem tazminatlarının artık ödenmeyeceği duyuruldu. Tüm bunlar çalışanların sendikaya üye olmasının ardından yaşandı. Devlet Tiyatroları yönetimi, sendikal örgütlenmeye engel olmamalı. Çalışanların örgütlenmesini engelleyici, doğrudan ve dolaylı uygulamalarından vazgeçmeli. Elimizden alınan kıdem tazminatı hakkımız geri verilmeli."

Devlet Tiyatrolarında, kadrosu "sözleşmeli misafir sanatçı" olarak gösterilen çalışanlara iş güvenliği yasaları çiğnenerek hayati tehlike arz edecek teknik işler yaptırıldığının da ileri sürüldüğü açıklamada, iş verenin aynı işi yapan kadrolu çalışanlar ile süreli sözleşmeli çalışanlara karşı sergilediği farklı tutumun iş barışına zarar verdiği görüşüne yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dt Yönetimine Kıdem Tazminatı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement