Dtk'dan 'Suruç' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dtk'dan 'Suruç' Açıklaması

Dtk\'dan \'Suruç\' Açıklaması

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, Suruç’ta düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, ne pahasına olursa olsun halkların bir arada eşit, adil, özgür ve onurlu birlikteliği ile geleceğine vahşice saldıranlara karşı dik duracaklarını belirterek, "Barbarca yapılan saldırılara karşı sessiz kalmayacağız. Asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.

21.07.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, Suruç'ta düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, ne pahasına olursa olsun halkların bir arada eşit, adil, özgür ve onurlu birlikteliği ile geleceğine vahşice saldıranlara karşı dik duracaklarını belirterek, "Barbarca yapılan saldırılara karşı sessiz kalmayacağız. Asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.

DTK, dün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama sonrası basın açıklaması düzenledi. DTK, öncülüğünde yapılan çağrıya 95 kurum temsilcileri ve vatandaşlar destek verdi. DTK binası önünde yapılan basın açıklamasına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP Batman eski milletvekili Ayla Akat Ata, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP il eşbaşkanları, ilçe belediye eşbaşkanları, Barış Anneleri İnisiyatifi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Grup adına açıklama yapan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, "Sosyalist Gençlik Federasyonu üyesi gençlerin öldürüldüğü vahşi bir saldırı meydana gelmiştir. Hükümet temsilcilerince canlı bomba saldırısı olduğu belirtilen bu katliamda 30'a aşkın insan hayatını kaybetmiş, 100'ün üzerinde insan ise yaralanmıştır. Söz konusu saldırının tecavüzcü, barbar ve faşist IŞİD çeteleri tarafından yapıldığı gelen ilk bilgiler arasındadır. Bu saldırılar daha önce HDP'nin Adana ve Mersin il başkanlıkları ile Diyarbakır seçim mitinginde Kobani'de ve şimdide Suruç'ta vücut bulmuştur" diye konuştu.

"ÖLDÜRÜLEN GENÇLER KOBANİ'NİN İNŞA SÜRECİNDE YARDIM EDECEKTİ"

Öldürülen Sosyalist Gençlik Federasyonu üyesi gençlerin, yaptıkları yazılı açıklama ile 19-24 Temmuz tarihleri arasında Kobani'de olacaklarının paylaşıldığını ifade eden Dicle, "Yeniden inşa sürecine büyük bir program ile katılacaklarını paylaşmıştılar. Ancak, 19 Temmuz tarihinde Suruç Kaymakamlığı'nca Kobani'ye geçişlerine izin verilmemelerine rağmen basın açıklaması yaparken bu vahşi saldırının hedefi olmalarının başlı başına düşündürücüdür. Ayrıca yapılan basın açıklamada alışılmışlığın dışında hiçbir güvenlik önleminin alınmaması diğer bir husustur" şeklinde konuştu.

"BARBARCA YAPILAN SALDIRILARA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Dicle, "Yüksek bir iradeye, sağduyuya ve mücadele azmine sahiptir. Bu anlamda halklarımıza karşı gerçekleştirilen bu vahşi katliamları yapanları ve destekleyenleri ile sessiz kalanları şiddetle kınıyoruz. Yaşanan katliama inat, tüm dünya haklarını Kürt halkı ile seferberlik ruhu ile dayanışmaya çağırıyoruz. Ulusal ve uluslar arası kamuoyuna özellikle belirtmek isteriz. Ne pahasına olursa olsun halklarımızın bir arada eşit, adil, özgür ve onurlu birlikteliği ile geleceğine vahşice ve barbarca yapılan saldırılara karşı sessiz kalmayacağız. Asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dtk'dan 'Suruç' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement