Dtk Eş Genel Başkanı Irmak: "Hüda-Par ile Bir Sorunumuz Yok" - Son Dakika
Politika

Dtk Eş Genel Başkanı Irmak: "Hüda-Par ile Bir Sorunumuz Yok"

Dtk Eş Genel Başkanı Irmak: "Hüda-Par ile Bir Sorunumuz Yok"

DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

29.12.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Cizre'de çıkan olaylarda hayatını kaybeden Yasin Özer ve Barış Dalmış için Cudi Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu. DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ve çok sayıdaki kişi ile birlikte taziye çadırını ziyaret etti. Taziye ziyareti öncesi bir açıklama yapan Irmak, "Kürdistan'da 6-7-8 Ekim'de üst düzeyde yaşanan toplumsal kamplaşma son yılların en kitlesel olayları olarak kaydedildi. Bu toplumsal başkaldırıya neden olan IŞİD'in Türkiye'yi askeri ve istihbarat haline getirmesi, insan kaynağı olarak kullanması ve AKP hükümetinin bu duruma göz yuman politikalarıydı. Devletin aşırı polisiye tedbirleri Cizre'de bir toplumsal felaketin yaşanacağının adeta ön habercisi olmuştur. 1990'lı yıllarda şiddet ve korku salarak devletin sopası olmaya çalışan derin güçler, Cizre'de büyük bir katliam yaratmaya çalıştılar. 3 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı bu olaylar Hüda-Par ile partimiz arasında yaşanmamıştır" diye konuştu.

DBP Cizre İlçe Örgütü'nün yaşanan olaylardan bir gün önce gerilimi dindirmek adına Hüda-Par İlçe Örgütü'nü ziyaret etmesinin hemen akabinde yaşanan bu olayların oldukça düşündürücü olduğunu aktaran Irmak, "Bu temelde Hüda-Par'a da çağrıda bulunuyoruz. Devletin kirli oyunlarına alet olmayın, çatışmaya ortam sunan ve kışkırtan üslubunuzdan bir an önce vazgeçin. Derin güçlerin siyasal emellerine hizmet eden bu çatışmanın Kürt halkına hiçbir faydası olmayacaktır. Sırat köprüsünden geçtiğimiz bu günlerde halkımızı birbirine kırdırtacak yeni bir 'Bırakuji' senaryosu ne yazık ki devrededir. Olayın yaşandığı ilk gün ve ilk andan itibaren olaylar henüz soruşturulmadan, olayın mahiyeti, içeriği anlaşılmadan sorumsuzca yapılan açıklamalar kamuoyunda sanki Hüda-Par ile partimiz arasında bir çatışma varmış gibi yansıtılıp algılanmıştır ve ne yazık ki bu algı toplumda yer edinmiştir. Bu Hüda-Par'a yarar sağlamadığı gibi partimizi de hedef haline olmayan bir çatışmanın görüntüsünü yaratmış bulunmaktadır. Bizim ne Hüda-Par'la ne başka herhangi bir siyasi parti ile bir sorunumuz yoktur, bir çatışmamız yaşanmamıştır. Gençlerimizin ve halkımızın, örgütümüzün böyle bir sorunu, böyle bir sorumluluğu asla söz konusu değildir. O nedenle bu çevreleri uyarıyoruz. Çok kritik bir süreçten geçiyoruz, üç gündür bu kentin tansiyonunu düşürmek için çabalıyoruz. Halkımız ayakta ve çok büyük bir sabır göstererek bu tansiyonun düşmesi için çabalıyor. Bunu da devlet erkanının görmesi lazım. Devletin topu, tankı, askeri, mermisi ile başlattığı bu tansiyon yükseltme, bu gerilimi, bu sorumsuzca yürütülen politikanın ceremesini ne yazık ki halkımız çekiyor. Bu nedenle de herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra HDP'li Irmak ve Akat, Yasin Özer ve Barış Dalmış ile Şengal'de IŞİD ile girdiği çatışmada ölen ve bir süre önce Cizre'de toprağa verilen Serdar Sansak'ın taziye çadırını ziyaret etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dtk Eş Genel Başkanı Irmak: 'Hüda-Par ile Bir Sorunumuz Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement