DTK'nın 7. Olağan Genel Kongresi - Yüksek - - Son Dakika
Güncel

DTK'nın 7. Olağan Genel Kongresi - Yüksek -

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, çözüm sürecine ilişkin "Yüzbinleri ve milyonları bu sürece dahil ederek, sürecin derinleşmesini, müzakerelerin geliştirilmesiyle kalıcı çözümü sağlayabiliriz" dedi.

06.09.2014 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, çözüm sürecine ilişkin "Yüzbinleri ve milyonları bu sürece dahil ederek, sürecin derinleşmesini, müzakerelerin geliştirilmesiyle kalıcı çözümü sağlayabiliriz" dedi.

Kayapınar Spor Kompleksi Salonu'nda DTK'nın 7. Olağan Genel Kongresi'nde konuşan Yüksek, çözüm sürecinin derinleşmesi ve kalıcı hale gelebilmesi için mücadeleyi yükselterek kitleleri sürece dahil etmekle mümkün olabileceğini söyledi. Sürecin halk ile bütünleştirlimesi gerektiğini vurgu yapan Yüksek, "Yüzbinleri ve milyonları bu sürece dahil ederek, sürecin derinleşmesini, müzakerelerin geliştirilmesi ve kalıcı çözümü sağlayabiliriz. Bununla ilgili bütün talepler ve ilkeler ortadadır" diye konuştu.

- Irak'taki çatışmalar

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'nin Irak'taki saldırılarına değinen Yüksek, yezidilere yönülek katliamları kınadı. Saldırılan nedeniyle evlerini terkeden Yezidilere evlerinin kapılarının açık olduğunu kaydeden Yüksek, "Yezidi kardeşlerimiz saldırılar nedeniyle yurdunu terk etmemelidir. Yüzyıllardır yaşattıkları değer ve kültürlerine toplumsal varlıklarına, suyuna, dağına ve taşına sahip çıkmalıdır. Yurdunu terk etmeden mücadelelerini sürdürmeliler. Ancak IŞİD vahşeti karşısında zorunlu olarak göç etmek durumunda kalan kardeşlerimiz Şengal'de güvenli bölgeler oluşuncaya kadar evimiz ve sofralarımız açık olacaktır." dedi.

Kongrede yer alan sivil toplum kuruluşu ile yurt dışından gelen temsilciler de Kürtçe konuşma yaptı.

Kongreye DBP Eş Başkanı Emine Ayna, DTK Eş Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ile HDP milletvekilleri katıldı.

DTK\'nın 7. Olağan Genel Kongresi - Yüksek -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DTK'nın 7. Olağan Genel Kongresi - Yüksek - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement