Dtk'nın Kongresinde Öcalan'ın Mesajı Okundu - Son Dakika
Politika

Dtk'nın Kongresinde Öcalan'ın Mesajı Okundu

Dtk\'nın Kongresinde Öcalan\'ın Mesajı Okundu

İmralı Cezaevi’nde ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın Demokratik Toplum Kongresi’nin 7. Olağan Kongresi’ne gönderdiği mesaj okundu.

06.09.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın Demokratik Toplum Kongresi'nin 7. Olağan Kongresi'ne gönderdiği mesaj okundu.

Kayapınar Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, HDP'li milletvekilleri, Suriye, İran ve Irak'tan davetliler ve partililer katıldı. Kongrenin açılışında HDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesajı okudu. Öcalan mesajında, Ortadoğu coğrafyasının kaotik bir altüst oluşu yaşadığını, dayatılan tüm hegemonik politikalara karşı halkların tarihi bir ayağa kalkış ile insanlığa yeni bir doğrultu çizmeye çalıştığı kritik bir dönemden geçtiklerini söyledi. Mesajın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Son yüz yılın Kürdistan'daki özetinin tarihi bir zulüm-başkaldırı diyalektiği üzerinden geliştiğini söylemek sanırım yanlış olmaz. Kürt halkının birlikte yaşadığı kadim halklarla birlikte özgürlük ve adalet arayışı son 30 yılda özgürlük hareketi ile birlikte vücut bulmuş, ortaya çıkan düzey ile öz güce dayalı birlikte yaşamın formülü demokratik ulus çözümünde ete kemiğe kavuşmuştur. İçinden geçtiğimiz tarihi süreç, bu yönüyle ulus devlete karşı demokratik ulusun, zora dayalı devletçi dayatmalara karşı kendini örgütleyen ve yöneten özgür toplumun tarihi zaferine gebedir. Kuşkusuz ki baskıcı ceberut devlet uygulamalarına ve halklarımızı kültürel soykırıma tabi tutan ulus devlet yapılanmalarına karşı en güçlü itirazın yükseldiği Kürdistan coğrafyası, böyle bir zafere ev sahipliği yapabilecek en önemli alan olarak tüm Ortadoğu halklarına hatta tüm insanlığa göz kırpmaktadır. Bundan dolayıdır ki, tarihin en kanlı saldırılarına maruz kalmış Kürdistan coğrafyası ve halkı güncelde de kapitalist modernist güçlerin ve onların öne sürdüğü tetikçi çetelerin en vahşi saldırılarının hedefi haline gelmiştir. Bu vahşi cendereden kurtulmanın ve insanlığı kurtarmanın yegane yolunun özgür bireylerin oluşturduğu politik ve ahlaki örgütlenmeyi esas alan özgür toplum olduğu gerçeğinin altını tekrar önemle vurgulamak isterim."

"DEVLETÇİ BİR ZİHNİYET YERİNE ÖZ ÖRGÜTLÜLÜĞE DAYALI BİR ÖZ YÖNETİM ZİHNİYETİNİN GELİŞMESİNE İHTİYAÇ DUYULDUĞU AÇIKTIR"

Devletçi bir zihniyet yerine toplumsal dinamiği açığa çıkaran öz örgütlülüğe dayalı bir öz yönetim zihniyetinin gelişmesine ihtiyaç duyulduğu kaydedilen mesajda, "Çünkü devlet geçmişinden beri egemenlerin bir baskı aygıtı olmuştur. Bunu da en çok kurumları ve ritüelleri ile gerçekleştirmiştir. Siz bütün Kürdistan halklarının temsilcilerisiniz. Gücünü bu gerçeklikten alıp klasik devlet zihniyet ve ritüellerinden uzakta devrimci bir özle bütün bölge ve dünya halklarına bir öz yönetim inşasında nasıl yaratıcı olunması gerektiğini göstermekle mükellefsiniz. Özcesi, devletçi zihniyeti aşan toplumcu bir demokratik çözüm mekanizmasını kurmamız gerektiğini belirtmekteyim. Hatta ortaya çıkacak model ile devletçi anlayışı sorgulatacak, devlet üzerindeki toplumsal baskıyı sadece Kürdistan'da değil, her yerde ayağa kaldıracak, bu yönüyle de devleti de demokrasiye koşar adım gitmeye mecbur bırakacak bir pratikten bahsetmekteyim. Son savunmalarımda da dile getirdiğim bu pratik hususlar ve demokratik ulus çözümü için daha fazla yoğunlaşmayı esas almalı, tartışma ve çalışma yöntemleri ile bu hususta tarihi geliştirici rolünüzü mutlaka yerine getirmelisiniz. Kapitalist modernitenin zulüm cenderesinde inim inim inleyen halklarımızı özgürleştirmeyi esas almalı, bu özgürlük ateşini tüm Ortadoğu halklarına ve insanlığa taşımayı tarihi bir görev olarak bilince çıkarmalısınız. Gerekçeli yenilgileri değil, gerekçesiz zaferleri yaratacağınıza olan inancımla kongrenizi selamlar, bu onurlu insanlık yürüyüşünde hepinize başarı dileklerimi sunarım" ifadelerine yer verildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dtk'nın Kongresinde Öcalan'ın Mesajı Okundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement