Dtk, Stk Temsilcileriyle Toplantı Yaptı - Son Dakika
Politika

Dtk, Stk Temsilcileriyle Toplantı Yaptı

Dtk, Stk Temsilcileriyle Toplantı Yaptı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ankara’da meydana gelen patlamanın ardından Diyarbakır’da faaliyet yürüten bazı siyasi parti ve Sivil Toplum Kurumları (STK) temsilcileriyle toplantı yaptı.

11.10.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ankara'da meydana gelen patlamanın ardından Diyarbakır'da faaliyet yürüten bazı siyasi parti ve Sivil Toplum Kurumları (STK) temsilcileriyle toplantı yaptı. Yapılan toplantının ardından kriz masası oluşturulduğu açıklandı.

DTK, Ankara'daki patlamanın ardından Diyarbakır'da acil toplanma çağrısı yaptı. DTK binasında yapılan toplantıya DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, Selma Irmak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, Diyarbakır'da faaliyet gösteren bazı STK ve bazı siyası parti temsilcileri katıldı. Toplantı 1,5 saat sürdü. Toplantı sonrası açıklama yapan DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, bu katliamın PKK'nın ve KCK'nın eylemsizlik kararının ilan edildiği gün olmasının manidar bulduğunu belirterek, barıştan korkan ve savaş isteyen kesimlerin saldırganca davrandıklarının örneklerini yaşayarak gördüklerini söyledi.

"EYLEMSİZLİK KARARINA BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ"

Eylemsizlik kararına büyük bir destek verdiklerini ancak devletin de operasyonları durdurarak PKK'nın girdiği bu eylemsizlik kararına uymasını umdukları ifade eden Dicle, bu konudaki çağrılarını yenilediklerini anlattı.

Son zamanlarda ilan edilen sokağa çıkma yasağına da değinen Dicle, artık bu sokağa çıkma yasakları kararlarının gereksiz olduğunu ve bunun için bir heyet oluşturdukları anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir heyet oluşturduk. Bu heyet Diyarbakır Valiliği ile temasa girecek. Diyalog grupları sokağa çıkma yasağının ilan edildiği illerde ve ilçelerde bu konuda girişimlerde bulunacak".

DTK, aynı zamanda bugün saat 16.00'da Diyarbakır'da bir yürüyüş düzenleyecek. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dtk, Stk Temsilcileriyle Toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement