Dto Başkan Özer'den Asgari Ücret Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

Dto Başkan Özer'den Asgari Ücret Uyarısı

Dto Başkan Özer\'den Asgari Ücret Uyarısı

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkarılırken işverenin mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, “Devletin işverene yük getirmeden formül üretmesini bekliyoruz” dedi.

14.11.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, asgari ücretin bin 300 TL'ye çıkarılırken işverenin mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, "Devletin işverene yük getirmeden formül üretmesini bekliyoruz" dedi.

DTO Başkanı Necdet Özer, asgari ücretin artışı ile ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili konuştu. Başkan Özer, yaptığı açıklamada, işverenin üzerindeki yüklerin düşünülerek hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Elbette işçilerin ücreti arttırılmalıdır. Asgari ücretin net bin 300 TL'ye çıkarılmasına karşı çıkmak mümkün değildir. Fakat bu artış gerçekleştirilirken işverene düşecek maliyet hesaplanarak, bu maliyeti telafi edecek bir sistem düşünülmeli ve işveren üzerindeki vergi yükü azaltılarak, işçinin toplam maliyeti bin 500 TL olmalıdır" dedi.

Başkan Özer, devletin asgari ücret artışını işverene yüklemesi durumunda kayıtdışı istihdamın artacağını dile getirerek, şöyle konuştu: "İşçilere verilecek bu zam, eğer işverene yüklenirse olumsuzluklar beraberinde gelecektir. Bu sebeple bu zam gerçekleştirilmeden önce taraflar karşılıklı olarak görüşüp uzlaşmalılardır. Aksi takdirde işten çıkarmalar ve kayıtdışı istihdam artacaktır. Böylelikle işsizlik rakamlarında artış daha fazla olacak, bu da ekonomimize zarar verecektir". - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dto Başkan Özer'den Asgari Ücret Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahmet şalık: paraya doymayın 0 0 Yanıtla

Advertisement