Dto Gecikmiş Oda Aidatları Yapılandırıyor - Son Dakika
Yerel

Dto Gecikmiş Oda Aidatları Yapılandırıyor

Dto Gecikmiş Oda Aidatları Yapılandırıyor

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu, 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile oda aidat borçlarının gecikme zammına af getirildiğini belirtti.

22.09.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu, 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile oda aidat borçlarının gecikme zammına af getirildiğini belirtti.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu tarafından, oda aidat borçları olanlara gecikme affı getirildiği ve taksit ile ödeme imkanı getirildi. İmkandan yararlanmak isteyen üyelerin en geç 31 Ekim 2016 tarihine kadar Denizli Ticaret Odası'na başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi: "19.08.2016 tarihinden önce üyelerin borç asıllarının kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde, ödenmiş borç asıllarının gecikme zammı, üyelerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmaksızın Oda Yönetim Kurulu kararı ile silinecektir. Üyelerin yapılandırmadan yararlanabilmeleri için 31 Ekim 2016 tarihine kadar Oda Muhasebe Bölümüne bir dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Üyelerimiz yapılandırdıkları borçlarını peşin ya da taksitli olarak ödeyebileceklerdir. Taksitlendirme en çok 6(altı) aya kadar yapılabilmektedir. Üyelerimiz dilerse 'kredi kartları ile de 6 taksit olarak borçlarını ödeyebileceklerdir. Birinci taksitin son ödeme günü 30 Kasım 2016 olup, kalan taksitlerin aylık olarak ödenmesi gerekmektedir" İfadelerine yer verildi.

Borçlarını taksitlendirerek yapılandıran askıdaki üyelerinin borçlarını tamamının ödenmediği takdirde, askıdan indirme işlemi yapılamayacağı belirtilen açıklamada, taksitlerin tamamının ödenmesi halinde askıdan indirilmenin faal olacağı bildirildi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu, sadece yapılandırma yapmanın değil yapılandırma sonrasında ödeme yapmanın da önemli olduğunu vurgulayarak, şunları bildirdi: "2014 yılında 6552 sayılı yasa ile üyelerimize tanınan yapılandırma hakkından başlangıç itibariyle 548 üyemiz taksitlendirme seçeneği ile başvuru yapmıştı. Ancak taksit tutarlarının süresi içinde ödenmemesi nedeniyle sadece 98 üyemiz bu haktan yararlanabilmişti. Taksitlendirme yapan üyelerimize Odamız tarafından vade sonu tarihlerinden önce cep telefonlarına kısa mesaj (sms) yolu ile bilgilendirme yapılacak olup, üyelerimizin yasal süreler içinde borçlarını ödemeleri menfaatlerine olacaktır." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dto Gecikmiş Oda Aidatları Yapılandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement