DTSO'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri - Son Dakika
Ekonomi

DTSO'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

DTSO\'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından "İş Sağlığı ve Güvenliği" semineri düzenlendi.

28.04.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından Disk - Genel İş Sendikası, İl Genç Girişimciler Kurulu ve Diyarbakır Tabip Odası işbirliğinde "İş Sağlığı ve Güvenliği" semineri düzenlendi. DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mesut Altın ve Metin Aslan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere, DİSK-Genel İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Şehmus Doğrul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş güvenliği Uzmanı Şehmus Ünverdi, Diyarbakır Tabip Odası İşyeri Hekimi Dr. Nevruz Gürceğiz, DİSK-Genel İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Kamuran Taş ve çok sayıda işveren ile işçi katılımda bulundu.

Avrupa Birliği Bilgi merkezleri bu ay içerisinde Türkiye genelinde düzenlenecek olan 20 etkinlik ile iş sağlığı ve güvenliği alanında hem Türkiye'deki duruma, hem de bu konudaki AB perspektifine dikkat çekmeyi hedefleniyor. Bu doğrultuda Diyarbakır'da gerçekleştirilen seminerde konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mesut Altın, amaçlarının güvenli çalışma, iş bağlantılı kaza ve hastalıkların sonuçları hakkında bilinç yaratılması; mesleki güvenlik ve sağlığın ulusal gündeme taşınması olduğunu belirtti.

2014 Yılında Türkiye'de Bin 886 Kişi İş Kazalarında Hayatını Yitirdi

Bu doğrultuda ulusal iş güvenliği ve sağlığı standartlarının uluslar arası düzeye çekilmesi için yürütülen programların desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Altın, Türkiye'de genellikle büyük iş kazalarının madenlerde, inşaatlarda, tersanelerde ve metal endüstrisinde gerçekleştiğini belirterek, 2014 yılında iş yerlerinde toplam 1886 kişinin hayatını kaybettiğini, sadece Soma'da 301 kişinin hayatını yitirdiğini ve bunun kayıtlara Türkiye'de yaşanan en büyük iş kazası olarak geçtiğini sözlerine ekledi.

Altın; "Türkiye, İş Kazalarında Maalesef Avrupa'da ilk Sırada"

DTSO Başkan Yardımcısı Mesut Altın, "Uluslar arası Çalışma Örgütü-ILO istatistiklerine göre Türkiye, 100 bin işçi başına düşen yıllık ortalama iş kaynaklı yaralanma sayısı bakımından Avrupa'da maalesef ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizin bu konuda sicili ne yazık ki pek de iyi görünmemektedir. Ülke genelinden bölge gerçeğine bakacak olursak konu daha da karamsar bir tablo çizecektir" dedi.

Altın; "Güvenli çalışma ortamları yaratarak çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmalıyız"

Altın, sözlerini şöyle sürdürdü; "yüksek sağlık ve güvenlik standartları, iş kazalarının en aza indirilmesinde büyük katkı sağlamaktadır. Sağlıklı çalışanlar, çalışmaya daha da heveslidirler ve verimli çalışmaya katkıları daha fazla olur. Bu gerçekten yola çıkarak bizler de sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının yaratılmasında birbirimizi destekleyerek, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmalıyız"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi DTSO'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement