DTSO'dan Kobanê'ye 34 Ton Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

DTSO'dan Kobanê'ye 34 Ton Gıda Yardımı

DTSO\'dan Kobanê\'ye 34 Ton Gıda Yardımı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin ortaklaşa düzenlediği Kobanê ve Şengal'le yardım kampanyası devam ediyor.

13.11.2014 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DTSO Meslek Gruplarının Meclis Başkanlığı Koordinatörlüğü'nde oluşturulan komisyonun düzenlediği yardım kampanyasında ilk etapta 3 ton pirinç, 3 ton mercimek, 3 ton kuru fasulye, 10 ton şehriyeli bulgur, 5 ton nohut, 100 adet 18 kilogramlık sıvı yağ, 3 ton peynir ve 5 ton zeytin olmak üzere 34 ton gıdayı Kobanê ve Şengal için Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda bulunan Rojava Yardım Kabul Merkezi'ne teslim edildi.

Gıdalar Rojava Yardım Kabul Merkezi'ne teslim edilirken kampanyada aktif bir şekilde yer alan DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Diyarbakır 14. Grup Meslek Komite Başkanı Sezai Toptan, 11. Grup Meslek Komite Başkanı Veysi Aldemir, 15. Grup Meslek Komite Başkanı İhsan Ay ve 16. Grup Meslek Komite Başkanı Şahin Akkaya hazır bulundu.

Yardım Komisyonu adına konuşan DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, topladıkları yardımları meslek komiteleri üzerinden gerçekleştirdiklerini söyledi. Yardım kampanyasına kendi meslek gruplarında bulunan üyelerin kendi gücü oranında destek verdiklerini belirtti. Yardım kampanyası için üyelerden nakit para topladıklarını aktaran Birtane, üyelerinden topladıkları nakit paralarla kuru gıda aldıklarını kaydetti.

'Kış Aylarında İhtiyaçlar Fazlalaşıyor'

Kobanê'de insanlık dramının yaşandığına dikkat çeken Birtane "IŞİD vahşetine uğrayan Kobanê halkına biz de bu şekilde destek olmak istedik. Kış aylarında ihtiyaçlar fazlalaşıyor. Bizler de kış aylarını göz önünde bulundurup gıda yardımında bulunduk" dedi. Yardımların vicdani bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Birtane, herkesin kendi gücü oranında elinden ne geliyorsa Kobanê halkıyla paylaşması gerektiğini söyledi. Öte yandan yardım kampanyasına kurumsal ya da bireysel olarak destek vermek isteyenler Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda bulunan Rojava Yardım Kabul Merkezi'ne başvuruda bulunabilir.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DTSO'dan Kobanê'ye 34 Ton Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement