Dü Besyo'da Ön Kayıtlar Başladı - Son Dakika
Yerel

Dü Besyo'da Ön Kayıtlar Başladı

Dü Besyo\'da Ön Kayıtlar Başladı

Düzce Üniversitesi (DÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO), ön kayıtların başladığı bildirildi.

07.07.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi (DÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO), ön kayıtların başladığı bildirildi.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl kayıtlar için özel bir program kullandıklarını belirterek, adayların sadece kimlik numarasını girdiğini, diğer bütün bilgilerin ÖSYM'nin veri tabanından görüldüğünü kaydetti.

Beden eğitimi öğretmenliği bölümüne özel yetenek sınavıyla 40, antrenörlük eğitimi bölümüne ise sporcu öz geçmişi puanıyla 1. ve 2. öğretime 40'ar öğrenci alacaklarını vurgulayan Karacabey, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Geçen sene eğitim öğretime başlamamıza rağmen büyük bir hızla geliştik. Hız anlamında değerlendirecek olursak Türkiye'de en hızlı ivme gösteren yüksekokul olma özelliğini taşıyoruz. Nedenine gelince geçen sene 40 öğrenci aldık. Bununla beraber Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde BESYO anabilim dalını kurduk. Kocaeli Üniversitesi ile ortak yüksek lisans ve doktora programı açtık. Şu ana kadar yoğun bir başvuru gözüküyor. Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun verdiği desteklerle, şu anda Türkiye'nin takip ettiği bir yüksekokul haline geldik. Gelen başvurularda bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Ülkemizin dört bir yanından başvurular alıyoruz."

Karacabey, kayıtların cuma gününe kadar devam edeceğini bildirdi. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dü Besyo'da Ön Kayıtlar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement