Dü'de Öğretmenlik Uygulaması Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Dü'de Öğretmenlik Uygulaması Tartışıldı

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “Öğretmenlik Uygulaması” konulu seminer, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

01.10.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen "Öğretmenlik Uygulaması" konulu seminer, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen seminere Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul müdür ve müdür yardımcıları katıldı. Seminer öncesi bir konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, bir ülkenin gelişip ilerlemesi için eğitim sisteminin doğru işlemesi gerektiğini belirtti. Bu anlamda öğretmenin fonksiyonunun önemine dikkat çeken Yücel, yurt dışındaki öğretmenlerle kıyaslama yaparak, mevcut problemlere yönelik milli eğitimle yapılacak görüşmelere değindi. Diyarbakır'da üniversite giriş sınavlarında öğrenci başarı sıralaması konusunda öğretmenlerin, okulun, ailelerin etken faktörler olduğunun altını çizen Yücel, öğretmen-okul faktöründe öğrencilerin başarılarını yükseltmek için ne yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinin önemini vurguladı. Ardından "Öğretmen Adaylarının Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim- Öğretim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge" konusunda açıklamalarda bulunan Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. H. Fazlı Ergül, yönergenin amacı hakkında bilgiler verdi. Ergül, "Bu Yönergenin amacı, öğretmen adaylarının, öğretmenlik mesleğine daha iyi hazırlanmalarını, öğrenimleri süresince kazandıkları genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik mesleğiyle ilgili bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklarını gerçek bir eğitim-öğretim ortamı içinde kullanabilme yeterliliği kazanmalarını sağlayacak uygulama çalışmalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir" dedi.

Öğretmen adayı, öğretmenlik uygulaması, okul deneyimi, fakülte, fakülte uygulama koordinatörü, uygulama öğretim elemanı, milli eğitim müdürlüğü uygulama koordinatörü, uygulama okulu koordinatörü, uygulama öğretmeni tanımlamalarına açıklık getiren Ergül, öğretmenlik uygulaması ilkeleri, görev, yetki ve sorumluluklar, uygulamanın yapılması, öğretmenlik uygulamasının zamanı ve süresi konusunda yönergede bulunan maddelere açıklık getirdi.

İstişare havasında geçen seminer, verilen kokteyl ile sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dü'de Öğretmenlik Uygulaması Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement