DÜ Teknopark'ta 3. Oldu - Son Dakika
Eğitim

DÜ Teknopark'ta 3. Oldu

DÜ Teknopark\'ta 3. Oldu

Dicle Üniversitesi Teknokent, Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödüllerinde Teknoloji Geliştirme Bölge üçüncüsü oldu.

11.10.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara' da gerçekleştirilen zirvede 4 yaş ve altındaki Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'ne verilen 'Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödüllerinde Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi birinci, Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesi ikinci, Dicle Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi üçüncü oldu."

Bakanlık bünyesinde kurulan müstakil bir daire Başkanlığının, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin her yıl ekonomik büyüklükleri, teknolojik tabanlı yeni firma oluşumuna ve istihdama katkıları, üniversite-sanayi işbirliğine destekleri, fikri mülkiyet hakları ve ihracatları gibi değişkenler yönünden inceleyerek, performanslarını ölçtüğünü söyleyen Dicle Üniversitesi TEKNOKENT'ten sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici,"Bu yıl da yapılan ölçümler neticesinde Dicle Üniversitesi Teknokent, erken aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri arasında kendi grubunda Türkiye 3.'sü oldu" dedi.

2013 yılı değerlendirmesinde genel sıralamada 32. sırada olan Dicle Üniversitesi Tenkopark'ın, 2014 performansıyla genel sıralamada 13 sıra yükselerek Türkiye 19.'su olduğunu kaydeden Bilici, kendi grubunda ise Türkiye 3.'sü olduğunu belirtti. Dicle Üniversitesi Teknokentten sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ve Teknokent Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akın'ın da hazır bulunduğu törende Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ödülü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Işık'ın elinden aldı. Kısa sürede teknopark alanında kat edilen mesafenin Diyarbakır sanayisi için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Rektör Saraç, Dicle Üniversitesi olarak Diyarbakır ve bölgeye katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim DÜ Teknopark'ta 3. Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement