Dualar Eşliğinde Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Dualar Eşliğinde Doğaya Yem Bırakıldı

Konya'da karla kaplı olan dağlık alandaki hayvanların aç kalmaması için doğaya yem, et, sakatat ve bayat ekmek bırakıldı.

02.12.2014 15:08  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir ilçesinde, kar yağışı ile beyaza bürünen dağlık alanda açlık tehlikesi yaşayan hayvanlar için dua eşliğinde doğaya et, sakatat, yem ve bayat ekmek bırakıldı.

Beyşehir Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Beyşehir Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü ile gerçekleştirdiği doğayı yemleme çalışmasına toplumun birçok kesiminden gönüllü desteği geldi. Etkinliğe jandarma ve emniyet ekipleri, üniversite öğrencileri, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

Beyşehir Şamlar Mahallesi yolundaki dağlık alanda ilçe esnafının yaban hayvanlarına dağıtılmak üzere verdiği et, sakatat, arpa, buğday ve mercimek ürünlerinden oluşan yem ve bayat ekmekler doğanın muhtelif yerlerine bırakıldı. İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan tarafından bereketli bir kış ve yaban hayatı ile çevre duyarlılığı konusunda yapılan duaya katılımcılar hep birlikte amin dedi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, etkinlik sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, milli parkında bulunduğu Beyşehir'de doğa ve çevre bilincini, hayvan sevgisini, doğal hayatla insanların barışık ve bir arada yaşamasını arzu ettiklerini belirtti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yaban hayvanlarının yem bulmakta zorlandığı zamanlarda harekete geçerek çalışma yaptıklarını ifade eden Başıbüyük, şöyle konuştu:

"Yaban hayvanları kar yağışı nedeniyle yem bulamadıkları zaman bunları yemleme çalışması yapıyorlar. Bütün daire amirlerimiz, emniyet ve jandarmamız, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü üniversite öğrencilerimiz burada. Bizim attığımız yemler, etler, sakatatlar belki burada yaşayan tüm hayvanların karınlarının doymasına yetmeyecek. Ama, yaptığımız iş, bilinç oluşturmak, bütün bizi izleyen insanlara böylesine güzel mesajlar vererek, onların da bu tür çalışmalarına katılmasını sağlamak anlamında önemli bir kazancı sağlayabilir diye düşünüyoruz."

Beyşehir Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı da dağların beyaz örtü ile kaplandığı zamanlarda yaban hayvanlarını yemlemenin artık Beyşehir'de bir gelenek haline geldiğini söyledi.

Beyşehir Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü Başkanı Ömer Yürük ise yaban hayvanları ile sürekli iç içe olduğunu dile getirerek, onlar zor şartlarda beslemeyi bir görev olarak bildiklerini vurguladı.

Etkinliğin sonrasında kulüp üyesi off-road tutkunları katılımcıların ilgiyle izlediği  dağlık alanda off-road gösterileri de sundu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dualar Eşliğinde Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement