Dualarla Açılan Pazarda Ramazan Bereketi - Son Dakika
Güncel

Dualarla Açılan Pazarda Ramazan Bereketi

Aydın'da yaklaşık 20 yıldır süren gelenek kapsamında, her perşembe toplu duayla açılan pazar yerinde ramazan ayının ilk duası, hem işlerin hayırlı hem de ramazanın bereketli olması için edildi.

09.06.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FERDİ UZUN - Aydın'da yaklaşık 20 yıldır süren gelenek kapsamında, her perşembe toplu duayla açılan pazar yerinde ramazan ayının ilk duası, hem işlerin hayırlı hem de ramazanın bereketli olması için edildi.

Aydın ve Germencik'teki bazı pazar yerlerinde devam eden geleneğe göre sabah erkenden tezgahlarını açan esnaf, saat 09.30'da belediye hoparlörlerinden duyurulan duaya eşlik ediyor. Ramazan ayının ilk duasını yapan esnaf, hem işlerin hayırlı hem de ramazanın bereketli olmasını diledi.

İlçe Müftüsü Ömer Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, esnaf ve kent adına anlamlı bir geleneğe tanıklık ettiklerini belirterek uygulamanın başladığı Germencik pazar yerinde her perşembe, pazarcı esnafının dua ettiğini ifade etti.

Pazarcıların sabah ezanıyla tezgahlarını büyük bir şevkle hazırladıklarını aktaran Çoban, "Bu duaya bütün esnafımızın hatta yoldan geçenler de durup ellerini semaya kaldırarak katılırlar. Dua sonrası ise esnaf, birbirlerine hayırlı işler dileğinde bulunur. Bu güzel bir adettir. Umarım bundan sonra da devam eder." diye konuştu.

Germencik ilçesinde kurulan pazar yerinin esnaflarından Can Yıldız, başka illerde kurulan pazarlarda böyle bir uygulamanın olmadığını belirtti.

Dua ederken son derece mutlu olduklarına dikkati çeken Yıldız, "Perşembe günleri yapılan dualar, artık pazarın simgesi haline gelmiştir. Bizim için de bereket oluyor. Pazar duası bize bir emanet geldi, biz de bu emaneti sürdüreceğiz." dedi.

Pazar duasını çok anlamlı ve güzel bir duygu olduğuna vurgu yapan Ayşe Karcı da pazar yerinde duayla işe başlamanın ayrı bir huzur verdiğini söyledi. Çalışırken manevi duyguların da çoğaldığını belirten Gürsel Akırmak ise duanın ardından işlerini daha bir şevkle yaptıklarını anlattı.

Pazarcı Şahin Irmak da şöyle konuştu:

"İşlerimizin sabah hayırlı bir şekilde gitmesi için dua ediyoruz. Allah, bu uygulamayı getirenlerden razı olsun. Keşke böyle kalabalık iş gruplarının hepsinde böyle bir uygulama olsa. Hayır dualarla işe başlamak çok güzel. Bugün hem ramazan ayı için hem de işlerimiz için dua ettik."

Esnaf Gülşah Öğün ise "Bence dua ederek işe başlamak daha iyi oluyor çünkü işe 'Bismillah' diyerek başlıyorsun ve bu ayrı bir huzur veriyor. Anlatılmaz bir duygu. Ramazan ayında da işlerimiz yoğun geçiyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dualarla Açılan Pazarda Ramazan Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement