Duayen Gazeteciler Türe ve Narler, Mezarları Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Duayen Gazeteciler Türe ve Narler, Mezarları Başında Anıldı

Çanakkale'nin duayen gazetecilerinden eski Anadolu Ajansı (AA) Büro Müdürü Yaşar Türe ve TRT Temsilcisi Turhan Narler, ölümlerinin 8'inci yılında mezarları başında anıldı.

27.01.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin duayen gazetecilerinden eski Anadolu Ajansı (AA) Büro Müdürü Yaşar Türe ve TRT Temsilcisi Turhan Narler, ölümlerinin 8'inci yılında mezarları başında anıldı.

Kentte görev yapan basın mensupları, Türe ve Narler'in mezarları başında tören düzenledi.

Törende konuşan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Burak Gezen, Türe ve Narler'in, kentte gazeteciliğin temelleri atmış, altyapısını inşa etmiş kişilerden olduğunu söyledi.

Zamanın çok çabuk ilerlediğini belirten Gezen, şunları kaydetti:

"Çanakkale'nin iki duayen gazetecisi Yaşar Türe ve Turhan Narler ağabeylerimiz bundan tam 8 yıl önce 27 Ocak günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu. 8 yıl dediğimizde, bu kadar uzun süre ne kadar çabuk geçmiş, anlamak gerçekten çok zor. İki ağabeyimiz de Çanakkale'de basının bugünkü noktalara gelmesinde altyapısını oluşturmuş, bunun temellerini atmış duayen gazetecilerdir. Her ikisinin de Çanakkale'nin gelişmesi alanında yaptığı haberler var. Birçoğumuz onların çırağıyız. Bugün onların yerini aldık ve mesleğimizi devam ettiriyoruz. Bu dünyada en önemli şey vefadır. Biz de her yıl elimizden geldiğince bize bu meslekte yol açmış Türe ve Narler ağabeylerimizi mezarları başında anıyoruz."

Türe'nin eşi Mürüvet, kızı Özden, oğlu Levent Türe'nin de katıldığı tören, mevlit okunması ve katılımcılara pilav ikram edilmesiyle sona erdi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Duayen Gazeteciler Türe ve Narler, Mezarları Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement