Dudak ve yanak dolgusunda bilinmesi gerekenler - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Dudak ve yanak dolgusunda bilinmesi gerekenler

Dudak ve yanak dolgusunda bilinmesi gerekenler

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak ve yanak dolgusu yaptırmak isteyenler için operasyon hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

02.08.2018 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Dolgu enjeksiyonu vücutta zamanla oluşan oluk, kırışık ve hacim eksikliklerinin giderilmesi için kullanılır. Dolgu, cildin daha genç bir görünüme kavuşması için yapılan ameliyatsız tedavi yöntemlerindendir.

Dolgu nedir?

Dolgu, cildin daha genç bir görünüme kavuşması için yapılan cerrahi olmayan işlemdir. Genel olarak kırışıklıkların giderilmesi için kullanılan dolgular botoks ile uygulanabilir ayrıca yüzün yeniden şekillendirilmesinde ve yüz hatlarının belirginleştirilmesinde de kullanılır.

Hangi bölgelere uygulanır?

Genellikle yanak, göz çevresi, dudak dolgusu yaygın olarak uygulanan bölgelerdir. Dolgular ayrıca ellerde görülen yaşlanma belirtilerinin ve sivilcelerden kaynaklı oluşan boşlukların giderilmesinde de kullanılır. Vücudun doğal olarak ürettiği ama yaşlanmayla birlikte üretimi azalan hyalüronik asit sebebiyle oluşan kırışıklıkların giderilmesi için cildin üst katmanlarına hyalüronik asit bazlı jellerin enjekte edilmesiyle uygulanan bir işlemdir.

Dolgunun kalıcılık süresi ne kadardır?

Dolgular genel olarak iki kategoride incelenir: Kalıcı dolgu ve kalıcı olmayan dolgu. Aslında uygulanan dolgunun kalıcılık süresi kişiden kişiye göre değişir. Kalıcı olmayan dolgular 6 ile 25 ay arasında etki gösterirken, kalıcı dolgu 10 seneye kadar etkisini gösterebilir. Kalıcı dolgu plastik cerrahlar ve hastalar tarafından pek tercih edilmez.

Dolgu nasıl uygulanır?

Tedaviye başlanmadan hastanın genel sağlığı değerlendirilir. Tedavinin en doğru şekilde yapılabilmesi için genel sağlık durumu çok önemlidir. Tüm planlamalar yapıldıktan sonra işlem yapılacak bölgeler işaretlenir. Çoğu dolgu ürünü işlemin daha rahat gerçekleşebilmesi için beraberinde lokal anestezi içerir. Yapılan işlem yaklaşık 15 dakika sürer ve etkileri anında görülür.

Dolgunun avantajları nelerdir?

Diğer kırışık giderici metotlarla karşılaştırıldığında dolgu, daha kalıcı ve hatasız bir işlemdir. Derin kırışıklıkların ve yara izlerinin giderilmesinde bu işlemle en iyi sonuca ulaşılır. Yalnız uygulanan dolgu ürünü de güvenilir, tüm testlerden geçmiş, onay belgesi olan bir marka olmalıdır. Ayrıca yüz kaslarınızda mimik kaybı gibi etkileri de yoktur, vücut dostu bir işlemdir ve yan etki görülme ihtimali çok düşüktür. Sonuç olarak yüz gerdirme operasyonlarında da dolgu seçeneği sizin için iyi bir alternatif olacaktır.

#GüncelÖztürk #Dolgu #DudakEstetiği #YanakEstetiği

Son Dakika Advertorial Sondakika Dudak ve yanak dolgusunda bilinmesi gerekenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement