'Düğün Dernek' Filmine Dava Şoku - Son Dakika
Medya

'Düğün Dernek' Filmine Dava Şoku

\'Düğün Dernek\' Filmine Dava Şoku

'Entarisi Dım Dım Yar' türküsünün 'Düğün Dernek' filminde izinsiz kullanıldığı iddiasıyla, yapımcı BKM'ye dava açıldı.

25.07.2014 09:41  Güncelleme: 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Entarisi Dım Dım Yar' türküsünün 'Düğün Dernek' filminde izinsiz kullanıldığı iddiasıyla Yılmaz Erdoğan'ın ortağı olduğu BKM'ye 20 bin liralık tazminat davası açıldı.

BKM'YE DAVA AÇTI

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; Osman Şan’ın 7 mirasçısı, “Entarisi Dım Dım Yar” türküsünü izinsiz kullandıkları gerekçesiyle “Düğün Dernek” filminin yapımcısı BKM’ye dava açtı. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde, 5 çocuk babası Şan’ın “Entarisi Dım Dım Yar” adlı eserinin TRT Müzik Dairesi Repertuvarı’nda da bulunduğu belirtildi.

BKM "ANONİM" DİYOR

Davacıların avukatları, iddialarını şöyle sıraladı: “BKM’ye noterden ihtarname çekildi. BKM, eserin MESAM ve MSG tarafından anonim kabul edildiğini bildirdi. Bu eser anonim değildir. Osman Şan tarafından Sivas yöresinde yıllarca söylenmiştir. Eserin sanatçıya ait olduğunu tüm Sivas halkı bilir. 20 bin lira tazminat talep ediyoruz.”

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya 'Düğün Dernek' Filmine Dava Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Bur Dem: o kadar reklamınızı yaptı şarkıyı meşhur etti daha ne istiyorsunuz bu ne para davasıdır, şu ülkede herkes mi birbirine karşı, birbirini soyma derdinde, 48 5 Yanıtla
  • nedim: bu film olmasa kimse bu şarkıyı bilmeyecekti adam neyin derdinde keşke okumasalardı şarkıyıda bu adamın bi tarafları havaya kalkmasaydı nasıl şimdi havalardadır 14 2 Yanıtla
  • İbrahim Demir: lan ahmet kuralın bi gözlüğünün fiyatı 20 bin lira :D verirler rahat olun :D 5 0 Yanıtla
  • Totemin gücüne inanırım ben:)): VALA SÜPER SÖYLEMİŞ GENÇLER, . . 2 0 Yanıtla

Advertisement