Düğüne Kadar 'Kutuda Yemekle' Forma Girin - Son Dakika
Güncel

Düğüne Kadar 'Kutuda Yemekle' Forma Girin

Düğüne Kadar \'Kutuda Yemekle\' Forma Girin

Gelinliğin içinde 'kusursuz' görünmek, 'ya gelinliğin içine sığmazsam' korkusu yaşamamak için o 'tarihi güne' kadar formu korumak gerekiyor.

07.04.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelinliğin içinde 'kusursuz' görünmek, 'ya gelinliğin içine sığmazsam' korkusu yaşamamak için o 'tarihi güne' kadar formu korumak gerekiyor. Diyet listelerine sadık kalmakta zorlanıyorsanız düğüne kadar Hollywood yıldızlarının da tercih ettiği 'kutuda yemekle' zayıflayabilirsiniz. Bu akımın Türkiye'deki temsilcisi ise evlere teslim diyet hizmeti veren RAFİNERA

Bu yaz evlenecekler için düğün hazırlıkları başladı. Yapacak çok iş var; gelinlik seçimi, dekorasyon, düğün organizasyonu… Bu kadar telaşın arasında bir de gelinliğin içinde 'kusursuz' görünmek, 'ya gelinliğin içine sığmazsam' korkusu yaşamamak için o 'tarihi güne' kadar formu korumak gerekiyor. Araştırmalara göre diyet yapanların yüzde 90'ı bir hafta bile dolmadan diyeti bırakıyor. Evlere diyet yemek servisi yapan Rafinera'nın diyetisyeni Mine Bilge 'Yüzde 75 için normalin üstünde yeme nedeni 'tamamen duygusal'. Yani başka bir deyişle yemek duygularla başa çıkmak için kullanılıyor' diyor.Pazartesi diyete başlayıp iki gün sonra bozanlardan ve diyete sadık kalmakta zorlananlardansanız Rafinera sizin için bir seçenek olabilir.2007'de Rafinera'yı kuran Didem Altınbaşak Tulgan, hamilelik döneminde doktorun verdiği yemekleri hazırlanmakta zorlandığı için yurtdışında yararlandığı, evlere diyet yemek sistemini Türkiye'ye getirmeye karar vermiş.

Rafinera'nın tamamen kişisel ihtiyaçtan doğduğunu anlatan Tulgan: 'Hamilelik döneminde bebeğin beslenmesiyle ilgili bir sorun yaşadığım için tedaviye ABD'ye gittim. Doktorum beslenmeme çok dikkat etmem gerektiğini söyleyince bu sistemle tanıştım. Özellikle hamileliğimin son 2 ayında bu servisin hayatımı kurtardığını söyleyebilirim. Sonra Türkiye'ye döndüm. Hamilelikte aldığım kiloları vermek için ABD'deki gibi bir servis aradım ama bulamadım. Bu yüzden de Rafinera'yı kurmaya karar verdim. Yani bu hizmet tamamen kişisel ihtiyaçtan doğdu' diyor.

Tulgan kilo almamızdaki ve vermemizdeki en büyük problemi ise şöyle ifade ediyor: 'Kişi zaman içinde fark etmeden ufak ufak kilo alıyor. Ancak bunu fark etmiyor. Daha sonra kilo vermek istiyor. Yemek seçerken, diyet listesine bağlı kalmakta zorlandığı için hedefine ulaşamıyor. İşte bu noktada Rafinera devreye giriyor ve sizin yerinize beslenme düzeninizi kontrol ediyor.' Yani bu sistem sayesinde kutunuzdan ne çıkarsa onu yemek zorunda kalıyorsunuz.
Diyet listesi stresi yok

Mönüsüyle şık restoranları aratmayan Rafinera'da diyetisyen önce kişinin hedefine göre alması gereken günlük kaloriyi hesaplıyor. Ardından karbonhidrat, protein ve yağ hesaplamalarına uygun 3 ana-2 ara öğünden oluşan 'sağlıklı' mönünüz istediğiniz adrese her sabah teslim ediliyor. Böylece 'her gün ne yesem', 'kibrit kutusu kadar peynir, 3 kaşık yemek' gibi dayatmalarla strese girmeden düğüne kadar form tutabiliyorsunuz. 'Acı çekmeden', 'ağız tadıyla' zayıflamanın günlük bedeli ise 22-39 TL arasında değişiyor. Rafinera'da öğlen ya da akşam yemeği almak istemeyenler için de seçenekler var. Paketiniz istediğiniz adrese seçtiğiniz saate göre; 7.30-8.30, 8.30-9.30 ya da 9.30-10.30 saatleri arasında teslim ediliyor. Paketleri iş yerine, eve, arkadaşınızın adresine hatta her sabah spora gidiyorsanız gittiğiniz spor salonuna bile getiriyorlar.

Ece Erken: (1100 kalori)

Kahvaltı: Ispanaklı gül böreği

Ara 1: Kırmızı meyveli pelte

Öğlen: Piliç soteli patlıcan beğendi, esmer ekmek ile

Ara 1: Kabak mücver, dereotlu yoğurt-salatalık dilimleri

Akşam: Burgundy usulü et köfteleri, mevsim yeşillikleri

Gamze Karaman: 1500 kalori

Kahvaltı: Fritata, zeytinli domatesler ve esmer ekmek dilimi

Ara 1: Yaban mersinli yoğurt

Öğlen: Meksika fasulyeli kıymalı kepekli dürüm ve Balzamik soslu mevsim yeşillikleri

Ara 2: Mozaik pasta

Akşam: Tavuklu alinazik ve çavdarlı ekmek

Dünya yıldızları da formunu kutularla koruyor

Enerji verip cildi güzelleştiriyor
Food Matters (New York, ABD): Daha çok cildi faydalı ve enerji veren mönüler hazırlıyorlar. Müdavimleri Kevin Costner, Steven Tyler, Jimmy Fallon. Günlük mönü fiyatı 110-150 dolar.

3 saatte 1 yemek gönderiyorlar

Sunfare (Los Angeles, ABD): Kişinin metabolizmasına göre 3 saatte bir 300 kalorilik yemek gönderiyorlar. Müdavimleri Mark Wahlberg, Eva Longoria ve Kim Kardashian. Fiyatlar 25-72 dolar arasında.

Diyet reçetesine göre yemek:

Z.E.N Foods (Güney California, ABD): Kişinin diyetisyeninin ya da yaşam koçunun hazırladığı diyet listesindaki yemekleri gönderiyorlar. Müdavimleri arasında Zac Efron da var. Fiyatlar 40-125 dolar arasında.

Sevdiğini ye:

Fresh Diet (Los Angeles, ABD): Siz sevdiğiniz ve istediğiniz malzemeleri söylüyorsunuz. Onlar sizin için hazırlıyor. Kate Beckinsale düzenli olarak yemeklerini buradan sipariş veriyor. Fiyatlar 25-65 dolar arasında değişiyor.

SkyMeals (Güney California, ABD): Genellikle yolculuğa çıkacak kişiler için havaalanlarına ve setlere servis yapıyorlar. Mönüleri ağırlıklı sebze yemeklerinden oluşuyor. 22-30 dolar arasında. Carmen Electra'nın favorisi.

Rawvolution (ABD): Haftada 1-3 kutu organik, vegan ve çiğ yemekler gönderiyorlar. Kutusu 100 dolar. Cher ve Susan Sarandon ilerleyen yaşlarına rağmen güzelliklerini sağlıklı beslenmeye borçlu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Düğüne Kadar 'Kutuda Yemekle' Forma Girin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement