Dükkanı Mühürlenen Esnaftan Çadırlı Eylem - Son Dakika
Güncel

Dükkanı Mühürlenen Esnaftan Çadırlı Eylem

Sivas'ta dükkanı mühürlenen bir grup esnaf, iş yerlerinin önüne kurdukları çadırlarda kalarak belediyeye tepki gösteriyor.

24.08.2013 09:26  Güncelleme: 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı Eski Sanayi Sitesi'nde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle dükkanı mühürlenen bir grup esnaf, iş yerlerinin önüne kurdukları çadırlarda kalarak belediyeye tepki gösteriyor.

Turkuaz Projesi kapsamında alışveriş merkezi, otel ve rezidanslar yapılması planlanan Eski Sanayi Sitesi'nde, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle geçen hafta dükkanı mühürlenen esnaftan bazıları, belediyeye tepki amacıyla iş yerinin önüne çadır kurdu. Bu çadırlarda gece-gündüz kalan yaklaşık 15 esnaf, sorunun çözülmesini bekliyor.

İsmail Gölebatmaz adlı esnaf, Turkuaz Projesi ile esnafın mağdur edildiğini savunarak, "Bir haftadır çadırda kalıyoruz. Bu sorun çözülünceye kadar da çadırlarda kalmaya devam edeceğiz" dedi.

Fatih Koç ise belediyenin iş yerlerini mühürlemesi nedeniyle çadır kurarak eylem yaptıklarını belirterek, eylemi sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

Çadırlarda kalan esnafla görüşen Sivas Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Çınargil de Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Eski Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmek istendiğini ifade ederek, "Yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 40-50 yıllık geçmişi olan sanayi bölgesinde esnafların ruhsatsız çalıştığı gerekçe gösterilerek, dükkanları kapatılıyor" dedi.

Projeyle ilgili yasal sürecin devam ettiğini belirten eski Belediye Başkan Yardımcısı Çınargil, "Bu sürecin sonuçları ortaya çıkıncaya kadar hoşgörü gösterilmesi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır çünkü buradaki insanlar belki 1-2 yıl sonra hayata geçecek bir proje yüzünden dükkanlarına kilit vurma mecburiyetinde bırakılmamalıdır" diye konuştu.

Esnaf arasında borcu bulunanlar, çocuk okutanlar ve evlendirenler olduğunu dile getiren Çınargil, "Buna benzer birçok maddi manevi dramatik olayın yaşanabileceği bir ortamın hazırlanmasını Sivas Belediyesi'nin meclis üyesi olarak doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Bu insanların dükkanlarının en azından bir süre kapatılmaması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Ürgüp'ün  açıklaması

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise "Kapatılan dükkanların 72'si de ruhsatsız. Ruhsatlı dükkanlara herhangi bir yaptırım uygulamıyoruz" dedi.

Eski Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm projesi uygulanması için 2 yıl önce karar aldıklarını belirten Ürgüp, "19 dükkanı mahkeme kararıyla kapattık, mahkeme yürütmeyi durdurdu. Yürütmeyi durdurunca mahkemenin kararını bekledik ve belediye kararının doğru olduğu yönde bir karar çıktı" diye konuştu.

Belediye Encümeni kararıyla 53 dükkanı kapattıklarını, kalan 15-20 dükkanın da kapanmasını sağlayacaklarını kaydeden Ürgüp, "Kentsel dönüşümle ilgili durdurma kararı vardır, bu doğrudur, bir kısım arkadaşların mağdur olduklarının ben de farkındayım ama dükkanları, tezgahları verdik" ifadesini kullandı.

Ürgüp, "Kentsel dönüşüm için planlarımızı hazırlıyoruz, kentsel dönüşüm bir kanundur. Yaptığımız kentsel dönüşümün kanunlara ne kadar uyup uymadığı inceleniyor" dedi.

Belediye Başkanı Ürgüp, kentin kalkınması konusunda önemli gördüğü bu projenin önünün tıkanmaması gerektiğini sözlerine ekledi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dükkanı Mühürlenen Esnaftan Çadırlı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement