Duma'da Pazar Yerine Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Duma'da Pazar Yerine Bombalı Saldırı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Suriye'nin başkenti Şam'ın Duma ilçesinde 100'den fazla kişinin ölmesi ve 500'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili, "Esed rejimi ve Suriye'deki diğer gruplar tarafından gerçekleştirilen bu tarz saldırıları şiddetli bir şekilde kınıyoruz" dedi.

17.08.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Suriye'nin başkenti Şam'ın Duma ilçesinde 100'den fazla kişinin ölmesi ve 500'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili, "Esed rejimi ve Suriye'deki diğer gruplar tarafından gerçekleştirilen bu tarz saldırıları şiddetli bir şekilde kınıyoruz" dedi.

Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Schaefer, Şam'da büyükelçiliklerinin kapalı olmasından dolayı saldırı ile ilgili olarak net bir bilgi almalarının zor olduğunu söyledi.

Schaefer, medyadan aldıkları bilgilendirmeye göre Esed rejimi tarafından Şam'ın Duma ilçesinde bir pazar yerine hava saldırısı sonrası ortaya çıkan görüntünün korkunç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ölü sayısının üç haneli rakamlara ulaştığı ve yaralıların sayısının da bilinmediği bildirildi. Esed rejimi ve Suriye'deki diğer gruplar tarafından gerçekleştirilen bu tarz saldırıları şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Suçsuz sivillerin bu tarz şiddetli saldırlara maruz kalmaları korku verici. Şunu umuyoruz ki Suriye'deki bütün taraflar siyasi çözümden başka hiçbir şeyin Suriye'nin yararına olmadığını anlarlar."

Suriye ordusuna ait savaş uçağının Şam'ın muhaliflerin kontrolünde bulunan Duma ilçesindeki pazar yerine dün düzenlediği saldırıda 100 kişi ölmüş, yaklaşık 500 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Duma'da Pazar Yerine Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement