Dumlupınar Şehitleri, Facianın 62'nci Yılında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Dumlupınar Şehitleri, Facianın 62'nci Yılında Anıldı

Çanakkale Boğazı'nda, 4 Nisan 1953'te Nara Burnu önlerinde İsveç bayraklı Naboland adlı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizci için facianın 62'nci yılında anma törenleri gerçekleştirildi.

04.04.2015 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğazı'nda, 4 Nisan 1953'te Nara Burnu önlerinde İsveç bayraklı Naboland adlı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizci için facianın 62'nci yılında anma törenleri gerçekleştirildi.

Nara Barbaros Şehitliği'ndeki ilk törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Şehitlik Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"4 Nisan 1953 tarihinde Ege'de icra edilen tatbikattan dönerken Nara'da, İsveç yük gemisiyle çarpışması neticesinde batan Dumlupınar denizaltımızı ve şehitlik mertebesine ulaşan 81 denizcimizi ebediyete intikallerinin 62'nci yılında anmak için manevi huzurlarında bulunuyoruz. Son sözleri 'Vatan sağ olsun' olan aziz şehitlerimiz, denizin mavi derinliklerindeki ebedi mekanlarınızda huzur içinde yatınız, uğruna can verdiğiniz vatanı korumak için gerektiğinde sizlerin yolundan gitmeye hazır olduğumuzu biliniz. Çanakkale Boğaz Komutanlığı personeli olarak sizleri saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Doğan, askeri personel, gaziler ve şehit yakınları, şehitliği ziyaret edip karanfil bıraktı.

Bunun ardından "TCG Preveze" denizaltısına geçen Doğan, TCG Dumlupınar'ın 62 yıl önce battığı noktaya gidip denize çelenk bıraktı.

Davetliler ile denizaltıda şehit olan er Ahmet Günal'ın oğlu Mustafa Günal, gelini Aysel, torunları Eren ve Ece Günal ise bu töreni denize açılan "TCG Karabiga" gemisinden izledi.

Türk Deniz Kuvvetlerine ait Dumlupınar denizaltısı, 4 Nisan 1953'te, NATO manevralarından dönerken Çanakkale Boğazı'nda Naboland adlı İsveç gemisiyle çarpışarak batmış, 81 Türk denizcisinin şehit olduğu bu gün "Deniz Şehitlerini Anma Günü" ilan edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dumlupınar Şehitleri, Facianın 62'nci Yılında Anıldı - Son Dakika


Advertisement