Dündar, DAĞ-DER'in Danışık Gecesine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Dündar, DAĞ-DER'in Danışık Gecesine Katıldı

Dündar, DAĞ-DER\'in Danışık Gecesine Katıldı

DAĞ-DER'in Danışık gecesine katılan Başkan Dündar, yöresel oyunlara eşlik edip stres attı.

07.03.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dündar, " Osmangazi'yi, Hak Ettiği Yere Birlikte Taşıyacağız"

Seçim Çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, DAĞ-DER tarafından düzenlenen 'Danışık Gecesi'ne katıldı. Gecede yaptığı konuşmada, dağ yöresinin sorunlarını bildiklerini ve bu sorunları bir bir çözüme kavuşturduklarını söyleyen Dündar, gecenin sonunda, çalan ezgiler eşliğinde oynanan yöresel oyunlara eşlik edip, stres attı.

Orhaneli- Keles-Büyükorhan-Harmancı ve Osmangazi'ye bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) tarafından düzenlenen 'Danışık Gecesi'nde, dağ köylerinde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Dündar, hem sıkıntıları dinledi hem de birbirinden renkli görüntülere imza attı. Dernek üyeleri ve yöre insanının yoğun ilgi gösterdiği gecede, vatandaşlarla uzun uzun sohbet eden, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Dündar, gecenin sonunda ısrarları kırmayarak dağ yöresi müzikleri eşliğinde sahneye çıkıp oynanan oyunlara eşlik etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, DAĞ-DER yönetimi ile çok sayıda vatandaşın katıldığı gecede konuşan, Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar; sosyal ve kültürel etkinliklere son büyük önem verdiklerini söyledi. Bursa'da, her bölgenin kendine has bir kültürü geleneği olduğunu vurgulayan Dündar, "Osmangazi, Bursa sınırları içerisinde yöresel farklılıkları bir arada harmanlayan bir ilçe. Tarihi bir şehir. Bu bizim zenginliğimiz. Bu zenginliğimizin paylaştıkça çoğalacağının bilincindeyiz. Bizler de, bu düşünceyle sosyal ve kültürel etkinliklere destek veriyoruz. Bu işin içerisinde oluyoruz. Bundan sonrada inşallah içerisinde olacağız" dedi.

"Bursa kabuğuna sığmıyor"

DAĞ-DER'in Bursa'nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Dündar, "DAĞ-DER, sadece dört dağ ilçesini değil, dağ yöresinde yaşayan binlerce vatandaşımızı temsil ediyor. Bizler de Balkanların dağlarındanız. Zamanında Anadolu'nun dağlarından, Balkanların dağlarına gitmişiz. Buradaki kültür, buradaki yaşam ve buradaki oyunun ahengi bizde de var. Her şeyimiz bir. Onun için. öncelikle bu kültürümüz birlikte olsun, yaşasın ve gelişsin istiyoruz. Bursa gelişsin diyoruz. Bursa gelişiyorsa bizler hep birlikte gelişmiş oluruz. Bunun için çalışıyoruz. Bursa artık kabuğuna sığmıyor" diye konuştu.

"Hedefimiz atalarımızın gittikleri yerleri geçmek"

Osmanlı'nın 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesini kendilerini ilke edindiklerini ve bu ilke doğrultusunda yöneticilik yaptıklarını kaydeden Dündar, "Yapmış olduğumuz hizmetlerimizle birlikte devletimiz güçlenecek, belediyemiz güçlenecek. Bu güçlenme de, bizlerin buradaki birlikteliği, ahengi ve coşkusu ile birlikte olacaktır. Bu ahengi sürdüreceğiz. Bu ahengi 30 Martta da sizlerle birlikte çok daha ileri taşıyacak, Osmangazi'yi hak etmiş olduğu yere getireceğiz" dedi.

DAĞ-DER Genel Başkanı Mustafa Bay'da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın 5 yıllık başkanlık dönemi boyunca, dağ yöresine önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, bu uyumu önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi çok istediklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından ısrarları kırmayan Dündar, sahneye çıkarak DAĞ-DER yönetimi ve üyeleri ile karşılıklı oynadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dündar, DAĞ-DER'in Danışık Gecesine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Garip Dağlı: Sayın; Mustafa Dündar Acaba ne hizmetler yaptı sayar mısınız ?Dağ deri kuruluş ruhundan uzklaştınız.Yakında dağderdiye bir dernekte kalmayacak. Sanki DAĞ YÖRESİNDEN HİÇ ADAY YOKMUŞ GİBİ Hal ve davranışlara GİRDİN.Artık Sen BİR ORHANELili DEGİLSİN. 0 0 Yanıtla

Advertisement