Dünya Ahlaki Problemler Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Dünya Ahlaki Problemler Yaşıyor

Dünya Ahlaki Problemler Yaşıyor

İzmir'de Yeni Ümit ve Hira dergilerinin birlikte düzenlediği 'Ahlaki Değerlerin Korunması' konulu uluslararası sempozyum, Tepekule Kongre Merkezi'nde yapıldı.

29.01.2015 16:31  Güncelleme: 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş


İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği programa Cezayir, Sudan, Yemen, Arnavutluk ve Fas'tan gelen âlimler, akademisyenler, kanaat önderleri, fikir adamları ve gazeteciler konuşmacı olarak katıldı.

Yeni Ümit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Çapan, özellikle günümüzde her dönemden daha çok ahlaki değerlerin korunmasına ve kazanılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Hira Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Savaş da sempozyumun konusunun, İslam âlemi ve dünya için kritik olan ahlaki değerler olduğunu söyledi. Savaş, "Bugün İslam ümmeti çok büyük problemler, trajediler yaşıyor. Gün geçmiyor ki mutlaka bir şeyler, sarsıntı, deprem duyuyoruz. Bu yangınlar kalbimize, yüreğimize iniyor, yakıyor." dedi. Peygamber Efendimiz'in zirve bir insan olduğunun altını çizerek, "Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim." hadis–i şerîf'ni hatırlatan Savaş, insanlığa en güzel modeli sunabilecek, insanlarla, diğer kültürlerle alışveriş yapabilecek en münasip ümmetin İslam ümmeti olduğunu vurguladı. İslam âleminde yaşanan trajedinin sebeplerine değinen Savaş, "Trajedinin ana sebepleri biziz. Öyle Müslümanlar vardır ki ayetlerle, hadislerle trajediyi temellendirmeye çalışıyorlar. 'Zaruret, geçiş dönemi' derler, zulmederler. İslam ümmeti olarak ahlak problemi yaşıyoruz. Birinci dereceden problem budur. İslam'ı içmemiz, ciğerimizle teneffüs etmemiz lazım. Dünya İslam'a muhtaçtır. Düşünceler, fikirler var ama bunlar davranışa dönmüyor. Ayet, hadis diyoruz, temsil etmiyoruz, davranışa dönüştürmüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Ahlaki Problemler Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement