Dünya AK Parti'de Olağanüstü Kongre Kararını Böyle Gördü - Son Dakika
Dünya

Dünya AK Parti'de Olağanüstü Kongre Kararını Böyle Gördü

Dünya AK Parti\'de Olağanüstü Kongre Kararını Böyle Gördü

AFP haber ajansı haberinde "Türkiye'nin iktidar partisi AK Parti bu ay içinde olağanüstü kongre yapacak" ifadelerini kulandı.

05.05.2016 00:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFP haber ajansı haberinde " Türkiye'nin iktidar partisi AK Parti bu ay içinde olağanüstü kongre yapacak" ifadelerini kulandı.

Erdoğan ve Davutoğlu arasındaki bazı fikir ayrılıklarından örnek veren AFP kongre kararıyla ilgili, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamaları da dünyaya servis etti.

Reuters da gelişmeleri flaş haber olarak duyururken, bir AK Parti yetkilisine dayandırarak olağanüstü kongrenin en erken 22 Mayıs en geç ise 5 Haziran yapılacağı bilgisini paylaştı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC haberi "Başbakan'ın üzerindeki şüpheler üzerine AK Parti kongreye gidiyor" başlığı ile okuyucularına duyurdu.

BBC haberinde iki isim arasında son zamanlarda yükselen tansiyona dikkat çekilirken Davutoğlu'nun Erdoğan'ın başkanlık sistemi üzerindeki ısrarına mesafeli durduğu belirtildi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Dünya AK Parti'de Olağanüstü Kongre Kararını Böyle Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Moskova'daki terör saldırısında 143 kişi hayatını kaybetti
    11:30 Moskova'daki terör saldırısında 143 kişi hayatını kaybetti

    22 Mart tarihinde Moskova'da düzenlenen terör saldırısında 143 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Saldırı sonrasında kayıp ihbarları üzerine oluşturulan listeyle en az 95 kişinin hala kayıp olduğu belirlendi. Kimlikleri tespit edilemeyen bazı kişilerin ise öldüğü düşünülüyor. Saldırıyı gerçekleştiren 4 DEAŞ'lı terörist tutuklandı.

  • İsrail'in Cenin'e düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli öldü
    10:34 İsrail'in Cenin'e düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli öldü

    Batı Şeria'nın Cenin kentine ve kentteki mülteci kampına İsrail tarafından düzenlenen bombardıman ve silahlı saldırılarda 3 Filistinli öldürüldü. İsrail güçleri, Cenin'e insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda 2 genci öldürdü ve 9 kişiyi yaraladı. Bir gencin ise gerçek mermilerle göğsünden vurularak öldürüldüğü bildirildi. İsrail birlikleri, Cenin'e ve Kabatiye kasabasına baskın düzenleyerek Filistinli militanlarla çatışmaya girdi. İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana 451'den fazla Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.

  • Rusya'daki Ebeko Yanardağı 3.000 Metre Yüksekliğe Kül Püskürttü
    10:23 Rusya'daki Ebeko Yanardağı 3.000 Metre Yüksekliğe Kül Püskürttü

    Rusya'daki Ebeko Yanardağı, atmosfere 3.000 metre yüksekliğe kadar kül püskürttü. Yanardağın bulunduğu Paramuşir Adası'nda düzenli emisyonlar devam ederken, bu durum normal kabul ediliyor.


Advertisement