Dünya Arapça Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Arapça Günü

ARAP DER Genel Başkanı Kırboğa: "İslam aleminin en güçlü bağı olan Arapça'nın öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması birlik ve beraberliğimize büyük katkılar sağlayacaktır"

18.12.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araplar Yardımlaşma Derneği (ARAP-DER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, İslam aleminin en güçlü bağı olan Arapça'nın öğrenilmesi ve yaygınlaştırılmasının birlik ve beraberliğe büyük katkılar sağlayacağını bildirdi.

Kırboga, "18 Aralık Dünya Arapça Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında. Arap Yarımadası'ndan başlayan ve Atlantik Okyanusu'na kadar ulaşan büyük bir coğrafyada konuşulan Arapça'nın, Birleşmiş Milletler'in kabul ettiği 6 resmi dilden birisi olduğunu anımsattı.

Bu yönüyle Arapça'nın büyük önem taşıdığını vurgulayan Kırboğa, Arapça'nın, 24 ülkede 1 milyara yakın kişi tarafından konuşulduğunu ifade etti.

Arapça'nın, son yıllarda giderek önem kazandığını ve UNESCO tarafından 18 Aralık'ın Dünya Arapça Günü olarak kutlanmasına karar verildiğini hatırlatan Kırboğa, şunları konuştu:

"Önemli küresel güce sahip bir dil konumuna gelen Arapça, ülkemiz açısından da büyük öneme sahiptir. Birçok okulda seçmeli ve zorunlu olmak üzere okutulan Arapça, Türkçe açısından da büyük bir yere sahip. Zira dilimizde kullanılmakta olan dini terimlerin büyük çoğunluğu Arapça'dır. Bu terimlerin birçoğu yalnızca dini terim olarak kalmamış, ticari, hukuki alanlarda da kullanılmıştır. İslam aleminin en güçlü bağı olan Arapça'nın öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması birlik ve beraberliğimize büyük katkılar sağlayacaktır." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Arapça Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement