Dünya Bankası Uzmanları Şahinbey'e Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Dünya Bankası Uzmanları Şahinbey'e Hayran Kaldı

Dünya Bankası Uzmanları Şahinbey\'e Hayran Kaldı

Şahinbey Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmaları gezen Dünya Bankası Uzmanları Joe Kulenovic ve Austin Kilroy, daha sonra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu ziyaret ederek, yapılan çalışmalara hayran kaldıklarını ifade etti.

06.09.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmaları gezen Dünya Bankası Uzmanları Joe Kulenovic ve Austin Kilroy, daha sonra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu ziyaret ederek, yapılan çalışmalara hayran kaldıklarını ifade etti.

Dünya Bankası Rekabetçi Şehirler Bilgi Tabanı (CCKB) Projesi kapsamında ekonomik açıdan başarılı ve ilginç bir kent olarak değerlendirilen Gaziantep'e gelen Dünya Bankası uzmanları Joe Kulenovic ve Austin Kilroy, Şahinbey Belediyesi tarafından hizmete sunulan İslam Bilim tarihi Müzesi, Gümrük Hanı ve Sosyal Market'i gezdi.

Başkan Tahmazoğlu, kendisini makamda ziyaret eden uzmanlara yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Gaziantep'te sanayinin gelişmiş olması ve gelişmeye devam etmesi bazı problemlerin de beraberinde getiriyor. Bunların başında en önemlisi nüfus artışına dayalı gelen insanların yerleşim alanı sıkıntısı ortaya çıkmaktadır. Bu noktada Şahinbey ilçemiz Gaziantep ilimizin en büyük ilçesidir. Merkez ilçe olan Şahinbey neredeyse Gaziantep'in yüzde 44'ünü oluşturuyor. İlimizde 5 organize sanayi olmasına rağmen yetersiz kalıyor. Şuanda 6'ncı sanayi bölgesi Gaziantep Kilis arasında yeni bir alan planlıyoruz. Ayrıca sanayicimiz işçi bulmada ve çalıştırmada zorlanıyor. Dolayısıyla yeni göçler gelecek, dışarıdan insanların gelmesi gerekiyor. O yüzden sanayiyi yaparken yanına da yeni 50 bin konutluk, yani 250 bin kişinin yaşayacağı alanı birlikte planlamak istiyoruz."

Başkan Tahmazoğlu, daha sonra günün anısına Dünya Bankası Uzmanları Joe Kulenovic ve Austin Kilroy'a kahve fincan takımı hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Bankası Uzmanları Şahinbey'e Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement