Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

02.05.2017 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şahin, Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, çağın en dinamik sektörlerinden basın sektörünün insanlara doğru, tarafsız, objektif haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü kamu görevini üstlendiğini belirtti.

Dünya genelindeki gibi Türkiye ve Samsun'da da kamu hizmetini yerine getiren basının çalışmalarını özgür şekilde yürütmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Şahin, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"Bilmek hepimizin hakkıdır. Bilme hakkı için basın özgürlüğü korunmalıdır. Yazmak ve konuşmak, basını ve bizi özgür kılar. Basın kuruluşlarımızın, özellikle yerel basınımız ve çalışanlarının zor şartlarda bile görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı biliyor ve gayretlerini takdirle karşılıyorum.

Sürekli güçlenerek büyüyen, özverili çalışmalarıyla hepimizin gurur duyduğu Türk basınının her kademesinde çalışanının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü yürekten kutlar, görev başında ve sonrasında hayatını kaybederek aramızdan ayrılan tüm basın mensuplarına rahmet dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement