Dünya Basını Seçim Sonuçlarını AA'dan Takip Etti - Son Dakika
Güncel

Dünya Basını Seçim Sonuçlarını AA'dan Takip Etti

Birçok ülkeden önde gelen basın kuruluşları, Başbakan Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçildiği 10 Ağustos seçiminin sonuçlarını AA'dan takip etti.

11.08.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'den Japonya'ya, Danimarka'dan Azerbaycan'a birçok ülkenin önde gelen basın kuruluşları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçildiği 10 Ağustos seçiminin sonuçlarını Anadolu Ajansı'ndan (AA) takip etti.

CNN, Associated Press, The New York Times, The Wall Street Journal, Huffington Post, El Cezire, Guardian, Bloomberg, Daily Star, The Globe and Mail, USA Today, New York Post gibi dünyanın en saygın medya kuruluşları, dün yapılan ve Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerini AA'nın seçim yayınlarından anlık güncellenen bilgilerle abonelerine duyurdu.

AA'nın verdiği seçim sonuçlarını haberine yansıtan Amerikan haber ajansı Associated Press (AP), sonuçların sürpriz olmadığı ve Erdoğan'ın bu sonucu, cumhurbaşkanının yürütme gücünü artırma planlarını hayata geçirmede kesin bir yetki olarak göreceği yönünde uzman görüşlerine yer verdi.

Ünlü Amerikan televizyon kanalı CNN, Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçim sonuçlarıyla ilgili haberini, AA'ya dayandırarak, ''Türk Başbakanı Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazandı'' başlığıyla verdi. Başbakan Edoğan'ın zafer konuşmasındaki ''Milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz, ülkemize hizmete devam edeceğiz'' sözlerinden alıntı yapılan haberde, Erdoğan'ın seçimin ardından İstanbul'da yaptığı ''İleri demokrasi ve demokrasi standartlarının egemenliği için mücadeleye devam edeceğiz'' açıklamasına da yer verildi.

Alman Bild gazetesi, "Sultan kazandı" başlığıyla verdiği haberde, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin favorisi önde. Otoriter devlete giden yol açılmış görünüyor. AA'nın haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mutlak çoğunlukla seçimi kazandı" ifadelerini kullandı.

Danimarka'nın en saygın gazetelerinden Politiken de Türkiye'de 2003'ten beri iktidarda olan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha ilk turda zafer elde ettiğini belirttiği haberinde, AA'nın Erdoğan'ın yüzde 53, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 37 ve Selahattin Demirtaş'ın yüzde 9 oy aldığını duyurduğunu ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun henüz resmi sonuçları açıklamadığını bildirdi.

Türkiye'deki seçim sürecini yakından takip eden Azerbaycan medyasından, haberlerinde AA'yı kaynak gösteren axar.az ve publika.az siteleri, "Erdoğan Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı oldu" başlığını atarken, teleqraf.com sitesi, "Erdoğan zaferini kutluyor" başlığıyla yayımladığı haberde, AK Partililerin parti merkezi önünde yaptığı kutlamalara yer verdi.

Rusya'nın Sesi internet sitesinde de "Köşk seçiminde ilk sonuçlar" başlığıyla verilen haberde AA'nın verileri kullanıldı.

AA'nın Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça servisini kullanan 60'a yakın abone de Erdoğan'ın seçimi kazandığını açıklayan haberlerini okuyucularına iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Basını Seçim Sonuçlarını AA'dan Takip Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement