Dünya Çevre Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Çevre Günü

Maltepe'de ilkokul öğrencilerinin geri dönüşüm malzemelerinden oluşan kostümleriyle sunduğu defile, beğeni topladı.

05.06.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Çevre Günü dolayısıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Maltepe'de öğrenciler, geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan kostümlerle podyuma çıktı.

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Maltepe Suzan Ahmet Yalkın İlkokulu işbirliğiyle Yalı Mahallesi Kamuran Kumkumoğlu Parkı'nda düzenlenen defilede öğrenciler, çöp poşeti, gazete, pet şişe gibi malzemelerden hazırlanan kostümleri giydi.

Annelerinin özgün tasarımlarıyla podyuma çıkan öğrenciler, ellerinde taşıdıkları dövizlerle çevre sorunlarına dikkati çekti.

Etkinliğe katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, toplumun çevre bilinci konusuna bilinçlenmesinin önemli olduğunu anlatarak, "Toplumu ne kadar bilgilendirirsek, bu konularda eğitim seviyesini ne kadar duyarlı hale getirebilirsek hem yerel belediyelerin işi kolaylaşmış olur hem de daha çağdaş, güzel ve yaşanabilir bir ilçe, şehir yaratmış oluruz. Bu nedenle böyle etkinliklere önem veriyoruz. Diliyorum bunu yaygınlaştırırız. Daha güzel işleri hep birlikte başarırız" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Çevre Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement