Dünya Çocuk Hakları Günü - Son Dakika
Politika

Dünya Çocuk Hakları Günü

AK Parti İstanbul Milletvekili Dağoğlu: "Zekeriya, Atıf, Rami ve İsmail Gazze'de oyun oynarken, İsrail'e bağlı silahlar tarafından öldürüldü.

20.11.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, "Zekeriya, Atıf, Rami ve İsmail Gazze'de oyun oynarken İsrail'e bağlı silahlar tarafından öldürüldü. İnsanlık çocuk haklarıyla ilgili o zaman hiçbir şey hatırlamadı. Türkiye hariç. Ben inanıyorum ki insanlık bu utancı daha fazla taşıyamayacaktır" dedi.

Dağoğlu, TBMM'de "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Dağoğlu, dünyanın ilk çocuk hastanesinin Padişah 2. Abdülhamit tarafından İstanbul'da yapıldığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada çocuklara bir bayram hediye eden tek lider olduğunu, bugün de çocukların eğitim ve sağlık alanında hak ettikleri hizmetlere kavuşabilmesi için önemli projeler yürütüldüğünü aktardı.

Özellikle kız çocuklarının okullaşmasına yönelik projelerin sürdürüldüğünü, ailelere yardım yapıldığını belirten Dağoğlu, çocuk işçiliği ile de kapsamlı bir mücadele verildiğini belirtti. Dağoğlu, meslek okullarının eğitim alanındaki önemine işaret ederek, bu okulların çocuk işçiliğinin önüne geçilmesi açısından da gerekli olduğunu belirtti.

Türkiye'de çocuk haklarında kamu denetçiliği sistemi bulunduğunu ifade eden ve bunu çok önemli bir yaklaşım olarak değerlendiren Dağoğlu, çocuk gelinler konusuna da değindi. Meslek okullarının erken evliliklerin önüne geçmede de önemli bir adım olduğunu kaydeden Dağoğlu, çocukların eğitim hayatını sürdürmesinin gerekliliğine işaret etti.

Boşanmaların artmasının, uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasında etkili olduğunu ifade eden Dağoğlu, önce ailelerin sonra da devletin bu konuya sorumlu yaklaşmasını istedi.

Dağoğlu, "Zekeriya, Atıf, Rami ve İsmail. Bu dört ismi akıllarımıza iyice kazıyalım ve bir daha da hiç unutmayalım. Zira yaşları 9 ila 12 arasında olan bu çocuklar Gazze'de oyun oynarken, İsrail'e bağlı silahlar tarafından öldürüldü. ve hiçbir insan haklarına, hiçbir çocuk haklarına sığmayan bir davranış biçimiydi. İnsanlık çocuklarla ilgili, çocuk haklarıyla ilgili o zaman hiçbir şey hatırlamadı, dünyanın önüne koymadı. Türkiye hariç. Ben inanıyorum ki insanlık bu utancı daha fazla taşıyamayacaktır" diye konuştu.

Açıklamalarının ardından bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır" sözlerine ilişkin sorusu üzerine de Dağoğlu, "Ben de aynı fikirdeyim. Sadece Türkiye'ye değil, bütün İslam alemine yönelik olan bir saldırı olarak değerlendiriyor, saldırıyı kınıyorum" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dünya Çocuk Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement