Dünya Çocuk Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Çocuk Hakları Günü

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

19.11.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Tuna, açıklamasında, dünyada korunmaya, kollanmaya, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyacı olan grubun çocuklar olduğunu bildirdi.

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, milletlerin barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesinin amaçlandığını vurgulayan Tuna, "Çocuk hakları, kanunen ve ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır ve mücadele edilmesi gereken önemli bir konudur" ifadelerini kullandı.

Vali Tuna, tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladığını belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın topluma kazandırılması, ülkeye ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu alanda çalışmalarımız aralıksız devam etmekte olup bu görevi hatırlamamız için belli bir güne ya da sözleşmeye ihtiyaç yoktur.  Çocuklarımız adına zaman zaman kararlar veren aile büyükleri olarak onların talep ve düşüncelerini sormalı ve göz önünde bulundurmalıyız. Çocuklarımızın küçük yaşta kendi fikirlerinin alınması, onlara özgüven sağlayacak ve büyürken ayakları yere daha sağlam basacaktır. Ayrıca çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük desteklerden birisi de sevgidir. Sevgi öyle bir güce sahiptir ki sevgiyle büyüyen çocuk, dünyaya sevgiyle bakacak, çevresine sevgi verecek ve doğal olarak sevgiyle karşılık bulacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Çocuk Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement