Dünya Çocukları 23 Nisan'ı Şişli'de Kutladı - Son Dakika
Yerel

Dünya Çocukları 23 Nisan'ı Şişli'de Kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye’ye gelen çocuklar, bayram coşkusunu, Şişli Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte gönüllerince eğlenerek yaşadı.

22.04.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye'ye gelen çocuklar, bayram coşkusunu, Şişli Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte gönüllerince eğlenerek yaşadı.

Şişli Belediyesi tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri başladı. Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen çocukları ağırlayan Şişli Belediyesi'nin ilk kutlama etkinliği Maçka Sanat Parkı'nda gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden gelen çocukların yöresel oyunlarını sergilediği etkinlikte çocuklara pamuk şekeri ve Osmanlı macunu ikram edildi. Soğuk ve yağışlı havaya aldırmadan yöresel oyunlarını sergileyen çocukları, Türkiye'deki arkadaşları ise ilgiyle izledi. Yüz boyama ve resim yapma atölyesinde ise çocuklar, keyifli dakikalar yaşadı.

"ÇOCUKLARIMIZI BİR ARAYA GETİRDİK"

Programa katılarak çocuklar ile yakından ilgilenen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, farklı ülkelerden gelen çocuklar ile Şişlili çocukları bir araya getirdiklerini belirterek, " Makedonya, Bulgaristan, Nepal, Gürcistan ve Macaristan'dan çocuklar geldiler kendi folklor gösterilerini burada sunuyorlar. Burada da bizim Şişli'deki çocukların evlerinde misafir olarak kalıyorlar. Böyle bir kaynaşma olsun diye çocuklarımızı bir araya getirdik. Çocukları eğlendirecek yan etkinliklerimizin dışında sivil toplum kuruluşlarımız yine burada macun var, pamuk şeker var yine burada. Hava kötü olmasına rağmen çocuklarımızı eğlendirmek için etkinlikler düzenliyoruz. Burası bugün 23 Nisan ön hazırlığı yarın yürüyüşümüz var, konserlerimiz var bütün misafirlerimizin eğlenmelerini sağlayacak etkinlikler yapacağız. Benim ilkokul dönemimde hep bir müsamere düzenlenmeye çalışılır hava muhalefeti nedeni ile düzenlenemezdi. 23 Nisan'larımı onun için hep öyle hatırlarım ben" dedi.

"İSTANBUL ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR"

Nepal'den gelen çocuk misafirlerden birini ağırlayan ilkokul 5'inci sınıf öğrencisi Sudenaz Özdoğan, arkadaşıyla birlikte olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, "Ona İstanbul'u anlatıyorum, okulumu gösterdim ve ayrıca birlikte gezilere gidiyoruz. Onunla birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

Sudenaz Özdoğan'ın evinde misafir olan Nepalli Anjum Shrestha ise İstanbul'a ilk kez geldiğini ifade ederek, "Burası çok güzel bir şehir ilk defa geldim. Burada çok güzel anılar edineceğimi düşünüyorum. Bütün ülkelerin burada toplanması çok güzel. Yeni ülkeler ve yeni insanlar tanıdığımız için çok mutluyuz" dedi.

Öte yandan Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının 23 Nisan günü konserler ve çeşitli etkinlikler ile devam edeceği öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Çocukları 23 Nisan'ı Şişli'de Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement