Dünya Çocuklarının 23 Nisan Galası - Son Dakika
Güncel

Dünya Çocuklarının 23 Nisan Galası

Dünya Çocuklarının 23 Nisan Galası

Bu yıl 2.si düzenlenen Uluslar Arası Çocuk Şenliğine katılmak üzere 6 ülkeden gelen öğrenciler muhteşem bir gala ülkemize veda ettiler.

25.04.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkileri kapsamında Isparta'da bu yıl 2. Si düzenlenen Uluslar Arası Çocuk Şenliğine katılmak üzere 6 ülkeden gelen öğrenciler muhteşem bir gala ülkemize veda ettiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ekinlikleri kapsamında bu yıl Isparta'da 2.si düzenlenen olan Uluslar Arası Çocuk Şenliğine katılmak üzere Yakutistan, Moldova, Kırgızistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Azerbaycan'ı temsilen gelen öğrenciler Eğirdir'de düzenlenen bir gala ile ülkemize veda ettiler.

Eğirdir kapalı spor salonunda düzenlen galaya başta Isparta Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanı Tüm General Ethem Büyükışık, Eğirdir protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Galaya damgasını buran sürpriz ise vatan savunmasında Gazi olan Mehmetçikler oldu. TSK Rehabilitasyon Bakım Merkezi Komutanlığında tedavi gören Kahraman Gaziler salona alkışları eşliğinde girdiler.

Galanın açılışında konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan Kahraman Gazilerin programa katılmalarının kendilerini şereflendirdiğini belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bayramı bütün çocuklara armağan etmesinin önemine değindi.

Ardından Türk öğrenciler ile Yakutistan, Kırgızistan, Moldova, Bosna Hersek, Gürcistan ve Azerbaycan'dan gelen dünya çocukları kendi kültürlerini yansıtan danslarını, dostluk ve dünya barışı adına salondaki katılımcılar ile paylaştılar.

Görüşleri aldığımız dünya çocukları ve öğretmenleri Isparta'da çok güzel vakit geçirdiklerini belirttiler. Özellikle Azerbaycan'dan çcouklar, Türkiye'yi İkinci vatanları olarak kabul ettirttiklerini belirttiler.

Dünya çocuklarını evlerinde misafir eden Ispartalı çocuklar ise misafirperverliğini onlara en iyi şekilde gösterdiklerini belirttiler.

Gala gecesi Protokol, Gaziler, Dünya ve Türk çocukları ile salondaki vatandaşların katılımı ile muhteşem bir final ile Sona Erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Çocuklarının 23 Nisan Galası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de 95 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:19 Eskişehir'de 95 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, hırsızlık suçundan 95 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.K.D. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu
    11:19 Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing'de düzenlenen kuruluş töreninde bilişim destek kuvvetine bayrak takdim etti. Xi, güçlü ve modern bir bilişim destek kuvveti inşa etme çabalarını vurguladı.

  • Eskişehir'de Huzur Uygulamasında Şahıslar Yakalandı
    11:17 Eskişehir'de Huzur Uygulamasında Şahıslar Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen huzur uygulamasında, kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan şahıslar yakalandı. Bazı şüphelilerin üzerinden uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Ayrıca trafik kurallarını ihlal eden sürücülere toplamda 251 bin 837 TL cezai işlem uygulandı.

  • İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı
    11:15 İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Yıldıztabya'da meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgede incelemelerde bulundu. 30 evin boşaltıldığını ve tahliye edilen kişilerin otellere yerleştirildiğini açıklayan Vali Gül, ev sahipleri ve kiracılar için kalıcı çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti.


Advertisement