Dünya Deri Sektörü İDF 2014 İçin Türkiye'de Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Dünya Deri Sektörü İDF 2014 İçin Türkiye'de Buluşacak

18 Kasım'da başlayacak İstanbul Deri Fuarı'nın bu yılki konukları arasında Rusya'nın deri sektöründeki en büyük perakende zinciri Snow Queen'in sahibi Vugar Isaev de bulunuyor.

25.10.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vurgar Isaev, Fuarda Luxury, Retail and Leather Worldwide başlıklı Workshop'ta birde konuşma yapacak.

Dünya deri sektörü 18-20 Kasım tarihleri arasında Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde İDF 2014 9. İstanbul Deri Fuarı'nda bir araya gelecek. TÜYAP İstanbul Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek fuarda 2015 - 2016 trendleri sergilenecek. Organizasyonda yer alacak defileler, sergiler, panel ve söyleşiler bu yıl da deri sektörü ve modasının gündemini belirleyecek. Fuara bu yıl Rusya'nın en büyük deri perakende zinciri Snow Queen/Snezhnaya Koroleva'nın sahibi Vugar Isaev konuk olacak. Rusya'da 150'den fazla mağazası bulunan Snowqueen'in sahibi Vugar Isaev, Fuar'ın Luxury, Retail and Leather Worldwide başlıklı Workshop'unda Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Demsa Grup Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan ile lüks, perakende ve deri konuları hakkında konuşacak. Ayrıca TÜRDEV'in özel davetlisi olarak Louis Vuitton, Hermes gibi dünya devlerinin çatı kuruluşu Fransız Saraciye Federasyonu, 10 kişilik heyetle Türkiye'ye gelecek.

Louis Vuitton, Hermes gibi dünya devlerinin çatı kuruluşu Fransız Saraciye Federasyonu, Türkiye'deki firmaların tabakhaneleri gezip, işbirliğine odaklanacak. 220 Fransız Saraciyeciyi bünyesinde bulunduran federasyon deri üretimini yerinde görmek ve şirketlerle tanışmak için Türkiye'ye keşif turuna çıkacak.

Fuar hakkında açıklamada bulunan TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı, Çin'den ABD'ye onlarca ülkenin deri konusundaki önemli isimlerini ağırlayacaklarını söyledi. 2013 yılında 67 ülkeden 14 bin 489 sektör profesyonelini ağırladıklarını ifade eden TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı, "Bu yılda toplam 300'ün üzerinde firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla 67 ülkeden toplam 15 bin profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz" dedi.

4.5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Türk Deri sektörünün 400 bin kişiyi istihdam ettiğini vurgulayan Ruken Mızraklı, sektör olarak, özel faturalı ihracat ve turistik amaçla ülkemizi ziyaret edenlerin yaptığı satın almalarla birlikte 4.5 milyar doların üzerinde bir ihracat hacmini temsil ettiklerini belirtti.

Çin'in satın alma gücünün artmasıyla Türkiye için son derece önemli bir hedef pazar haline geldiğini kaydeden Ruken Mızraklı, "Başta Çin ve Japonya olmak üzere Uzakdoğu'da pazar payımızı arttırmak istiyoruz. Özellikle bu pazarlarda sektörümüzün moda-marka algısının altını çizen çalışmalar yapıyoruz. Global deri sektöründe pazar payımızı arttırmak, 2023 deri ve deri mamulleri ihracat hedefimiz olan 10 milyar dolara ulaşmak için sektör olarak var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hedefe, daha fazla inovasyon, daha fazla Ar-Ge ile marka algısı yükseltilmiş katma değeri yüksek ürünler satarak ulaşabileceğimizin bilincindeyiz."diye konuştu.

Sektörün ihracatını da değerlendiren Mızraklı, "2013 yılında İhracatımız yüzde 13.5 arttı, Bu yıl Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz piyasaları etkiledi. Ancak yıl sonunda yine ihracatımızı arttırarak çıkacağımızı öngörüyoruz. Hedef ülkelerimiz olan Rusya, İtalya, Çin ve Japonya'nın yanına Amerika'yı da eklemek istiyoruz" dedi.

ALATON VE SABANCI WORKSHOP'TA KONUŞACAK

Yurtiçi ve yurtdışından sektör profesyonellerinin buluşma noktası olacağı İDF 2014 birbirinden ünlü isimleri de Workshoplarda bir araya getirecek. Luxury, Retail and Leather Worldwide Workshop'unun konuşmacıları arasında Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Demsa Grup Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan, L'Officiel Italia Editörü Gianluca Cantaro, Rusya'nın en büyük deri perakende zinciri Snowqueen'in sahibi Vugar Isaev, Vogue Uomo İtalya Editörü Alan Prada, dünyanın en büyük ve lüks deri/kürk perakende mağazası Woux'un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu, ünlü tasarımcı Hüseyin Çağlayan'la "VSP Chalayan" markası için üç sezonluk anlaşma yapan ve "VSP" adlı butiğini Paris'in yükselişte olan bölgesi Marais'de açarak ses getiren Vizyon Deri'nin Kurucu Ortağı ve Kreatif Direktörü Kadri Soygül bulunuyor.

İDF 2014'te yer alacak etkinlikler arasında; 2015/ 16 trendlerinin sergileneceği "Trend Alanı"nın yanı sıra, Fashion Week standartlarında bir organizasyonla Mefi, Derimod, Elibol by Simay Bülbül, Emelda by Deniz Berdan, Lento Fur, Adamo by Gül Ağış, Punto by Hakan Yıldırım kreasyonlarının yer alacağı "Unlimited Leather" Defile Programı, eserleri Contemporary sergilerinde yer alan çağdaş sanatçılarımızdan Kemal Tufan, Günnur Özsoy, Ebru Kale ve Meray Akmut'un deri kullanarak İDF 2014 için özel olarak tasarlayacakları eserlerin sergileneceği "Art Meets Leather", deriden çanta, aksesuar, giyim, mücevher tasarlayan ve alanlarında marka olmuş tasarımcıların bir arada bulunacağı özel bir proje "Design Lab", derinin alışılagelmiş kullanım alanları dışında, günlük hayatımızdaki yaratıcı kullanımlarına örneklerin sergileneceği "All in Leather" Projeleri bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Deri Sektörü İDF 2014 İçin Türkiye'de Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement