Dünya Dürzileri Buluşması Konferansı - Son Dakika
Politika

Dünya Dürzileri Buluşması Konferansı

Dürzi gruplar öncülüğünde, "Suriye'deki sivil kalkınmayı" amaçlayan "Sindian Vakfı" kuruldu.

01.12.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dürzi gruplar öncülüğünde, " Suriye'de sivil kalkınmayı" amaçlayan "Sindian Vakfı"  kuruldu.

İstanbul'da düzenlenen "Dünya Dürzileri Buluşması Konferansı" sonrasında yapılan açıklamada, çatışmalardan mustarip "Suriyelilerin sıkıntılarını hafifletmeyi" hedefleyen "Sindian Vakfı"nın kurulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu konferans (Suriye'de) neredeyse 70 yıldan bu yana atılan ilk sivil kalkınma adımıdır. Sindian Vakfı'nın işlevi kalkınmayı amaçlayan bir dizi işler üzerinde yoğunlaşmaktır. Bunun en başında tüm bölgelerdeki Suriyelilerin ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermek, uzun ve orta vadede Suriyelilerin acılarını hafifletmek geliyor."

İstanbul'da düzenlenen ve 2 gün süren "Dünya Dürzileri Buluşması" konferansına Suriye'nin yanı sıra Lübnan, Ürdün, İsveç, Almanya ve İngiltere'de yaşayan Dürziler ile Suriye'deki siyasi oluşumlardan Kürt Gelecek Hareketi, Kürt Ulusal Konseyi, Suriye Ezidi (Yezidi) Konseyi ve Kurtuba Çalışma Grubu temsilcileri katılmıştı.

Dürziler, daha çok Suriye'nin Havran ve Lübnan'ın bazı bölgeleri ile buralara yakın coğrafyada yaşayan ve kendilerine özgü mezhepleri olan bir topluluk olarak biliniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dünya Dürzileri Buluşması Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement