Dünya Ekonomik Forumu İstanbul'da Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Dünya Ekonomik Forumu İstanbul'da Başlıyor

Dünya Ekonomik Forumu öncesinde basın toplantısı düzenleyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bu forumun, bize yeni bir vizyon ve pek çok yeni fikir vereceğine inanıyorum" dedi.

28.09.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Ekonomik Forumu öncesinde basın toplantısı düzenleyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bu forumun, bize yeni bir vizyon ve pek çok yeni fikir vereceğine inanıyorum" dedi.

Dünya Ekonomik Forumu'nun "Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" temalı özel toplantısı 28-29 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul Hilton Bomonti Hotel'de düzenleniyor. Açılışın öncesinde basın toplantısı düzenleyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, programla ilgili bilgi verdi. Basın toplantısına Bakan Bozkır'ın yanı sıra Dünya Ekonomik Formu Direktörü Avrupa Başkanı Nicholas Davis ve Zapsu Danışmanlık Başkanı Cüneyd Zapsu katıldı.

Bozkır, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına önem verdiklerini belirterek, "Birçok bölgesel sorun yaşanan, dünyanın her yerine etkileri olan, güvenlik ve istikrar açısından sonuç doğuran sıkıntıların olduğu dönemde 'Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması' başlıklı bir toplantının İstanbul'da yapılması önemli. Bu forumun, bize yeni bir vizyon ve pek çok yeni fikir vereceğine inanıyorum" dedi.

Bozkır, Türkiye'nin bu toplantının ev sahipliğini yapma sebebine de değinerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye, Afrika, Avrupa bölgesinin tam merkezinde yer alıyor. Burada çeşitli zorluklar ile en büyük fırsatlar aslında iç içe bulunuyor. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 99,9'u Müslüman. Aynı zamanda demokratik, hukukun üstünlüğüne saygı gösteren, serbest piyasa ekonomisini onlarca yıldan beri sürdüren bir ülke olarak Türkiye ön plana çıkıyor. Ayrıca AB üyeliğine ilerleyen bir ülke olması Türkiye'yi eşsiz kılıyor ve diğer ülkelere göre farklılaştırıyor. Bu saydığım nedenlerle Türkiye bu toplantının da ev sahibi seçildi. Ayrıca 2015'te G20 liderliğini Türkiye üstlenecek. Bu da bugünkü gayretlerimize ayrı bir anlam kazandırıyor."

Bozkır, Türkiye'nin istikrar ve barış için yeni imkanlarla hareket edeceğini aktararak, "21. yüzyılın doğurduğu zorluklar çok daha derin işbirliği gerektiriyor. Diyaloğun ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Bölgesel ve uluslararası platform ve Dünya Ekonomik Forumu bizim için son derece önemli bir altyapı oluşturuyor. Bu ortaklığı, dayanışmayı; hem bölge hem de bölgenin ötesi için büyüme, kalkınma ve istihdam artırımını sağlayacak şekilde yapmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Ekonomik Forumu İstanbul'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement