Beyşehir'de Dünya Engelliler Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Dünya Engelliler Günü Etkinliği Düzenlendi

Beyşehir'de Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte küçük öğrencilerin sunduğu gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.

03.12.2014 15:36  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir'de Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte küçük öğrencilerin sunduğu gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.

Beyşehir Göl Düğün Salonu'nda Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama  Merkezi tarafından gerçekleştirilen programa Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, SÜ Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr.Aziz Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir Engelliler Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, kurum amirleri, okul müdürleri, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Beyşehir Engelliler Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, dernek olarak en büyük isteklerinin Beyşehir'e bir engelliler okulu kazandırmak olduğunu belirterek, "Şükürler olsun öğrenci sayısı bugün 105'e ulaşan bir okulumuz var. Şimdi ise Beyşehir merkezde engelli kardeşlerimizin vakit geçirebileceği, oturup sohbet edebileceği, okuma salonu bulunan, çay içebileceği bir engelli merkezi açılmasını talep ediyoruz" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise Belediye olarak kendilerine engellilerden gelecek her türlü talebi bir emir olarak telakki ettiklerini dile getirerek, onların taleplerine ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Beyşehir'de yaklaşık bin 500 engellinin yaşadığını vurgulayan ve bu bireylerin aileleri de göz önünde bulundurulduğunda bölgede yaklaşık on bin nüfuslu bir kesimden söz edilebileceğini belirten Özaltun, tüm engellilerin Beyşehir'de hayatını kolaylaştırmak için Belediye olarak engelsiz alanlar oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Etkinlikte okulda öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı gösteriler salonu dolduran katılımcılar tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. Öğrencilerin sunduğu mehteran gösterileri de renkli görüntülere sahne oldu. Programın sonunda engelli öğrenciler, öğretmenlerin sunduğu türkü bölümünde sahneye çıkarak oynadı ve gönüllerince eğlendi.

Dünya Engelliler Günü çerçevesinde, okulda öğrenim gören öğrencilerin yıl içerisinde atölye derslerinde hazırladığı el işi eserler de salonda sergilendi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Dünya Engelliler Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement