Elbistan'da Engelli Ailelerine Psikolojik Destek Semineri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Elbistan'da Engelli Ailelerine Psikolojik Destek Semineri Düzenlendi

Elbistan'da, Toplum Sağlığı Merkezi ile Beyazay Derneği, işbirliğinde engelli ailelerine yönelik psikolojik destek semineri düzenledi.

04.12.2014 09:33  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi ile Beyazay Derneği, işbirliğinde engelli ailelerine yönelik psikolojik destek semineri düzenledi.

Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Nuran Erbilen Gök, Afşin-Elbistan Memur Site Misafirhanesi'nde, düzenlenen seminerde, dünyada ve Türkiye'de gelişen insan hakları anlayışıyla, engelli bireylerin her alandan herkes gibi özgürce ve rahatça yararlanabilmesi için her türlü imkan sunulmaya çalışıldığını söyledi.

Hayatın içerisinde herkesin bir bütün olduğuna dikkati çeken Gök, "Engelli engelsiz toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemiz olmalıdır" dedi.

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli psikolog Gökben Yıldız ise engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra, ailelerin bu süreçte karşılaştığı güçlükler, toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olmak adına neler yapabilecekleri ve psiko-sosyal sorunlara müdahale yöntemleri konusunda bilgiler verdi.

Seminere, Nurhak Kaymakamı Osman Demir, Elbistan Belediye Başkan Vekili Kahraman Koç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse ve siyasi parti temsilcileri ile aileler katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elbistan'da Engelli Ailelerine Psikolojik Destek Semineri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement