Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Engelliler Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Engelli sorunu, siyaset üstü, tüm siyasilerin ortak sorunu olmalıdır" dedi.

02.12.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Engelli sorunu, siyaset üstü, tüm siyasilerin ortak sorunu olmalıdır" dedi.

"Dünya Engelliler Günü" etkinlikleri kapsamında, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı oyuncuları ile aralarında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da bulunduğu "Maltepe Ünlüler Karması", Yalçın Kızılay Spor Merkezi'nde basketbol maçında karşı karşıya geldi.

Etkinliğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, burada yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli farkındalığının artırılması gereken bir gün olduğunu ifade ederek, " Türkiye'de 8,5 milyon engelli var. Dünyada 1 milyar engelli olduğunu Dünya Sağlık Örgütü'nün raporundan biliyoruz ve engellilerin yüzde 85'i de sonradan engelli olanlardan oluşuyor" diye konuştu.

Akkaya, dünyada engellilerin yüzde 15'inin doğuştan ya da genetik nedenlerle engelli olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Tedbir alınmış olsaydı dünyada engellilerin yüzde 85'i böyle olmayabilirdi. Engellilerin eğitim, sağlık, ulaşım ve istihdam gibi büyük sorunları var. Ortez-protezdeki engellilerimizin katkı payları çok yüksek. Bazı engellilerin yaşam boyu devam etmesi gereken tedavileri, kısıtlı olanaklarla yapılabiliyor."

Engelli sorununun "siyasetçilerin malzemesi" olmaktan çıkarılması gerektiğini anlatan Akkaya, "Engelli sorunu, siyaset üstü, tüm siyasilerin ortak sorunu olmalıdır. Tüm partilerin çözüm bulacak çalışmalar yapması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç da tekerlekli sandalyede maç yaptıklarını anımsatarak, engellilerin hayatının ne kadar zor olduğunu kendilerinin de gördüğünü söyledi.

Kılıç, tekerlekli sandalyeye bağlı bir hayatın çok güç olduğunu vurgulayarak, "Sandalyeye oturmadan bir insanın neler yaşadığını hissedemezsiniz" dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement