Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü

Muğla Galatasaraylılar Derneği tarafından, Muğla ve ilçelerinde yaşayan engelliler ve ailelerine yönelik kahvaltı düzenlendi.

04.12.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Galatasaraylılar Derneği tarafından, Muğla ve ilçelerinde yaşayan engelliler ve ailelerine yönelik kahvaltı düzenlendi.

Ula İlçesine bağlı Akyaka Mahallesindeki bir otelde düzenlenen kahvaltıya, Muğla ve ilçelerinden yaklaşık 300 engelli ve ailesi katıldı.

Programın açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Galatasaraylılar Derneğinin örnek bir davranış sergileyerek, engellilere kucak açtığını, onlarla mutlu bir gün geçirebilmek için böyle bir etkinliği düzenlediği söyledi.

Engelli vatandaşlara engellerini hissettirmeden, sevgi ve şefkat göstererek onların yanlarında olunması gerektiğini belirten Çiçek, "Engellilerimizin de toplumun bir ferdi. Bu konuda bilinçli hareket ettiğimiz takdirde toplumumuz bir bütün olur. Devletimiz sosyal, kültürel ve toplumsal yaşamı engellilerimiz için kolaylaştırma konusunda ciddi çalışmalar yürütüyor. Vatandaşlarımızdan özellikle ricam engellilerimiz için ayrılan alanları işgal etmesinler." dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de engelli dostu kent Muğla'da her zaman engelli ve ailelerinin yanlarında olduklarını bildirdi.

Muğla ve ilçelerinde engellilerin hayatını kolaylaştırmak, onlara daha çabuk ulaşmak ve her zaman yanlarında olmak için çalıştıklarını vurgulayan Gürün, bu anlamda kendilerine gösterilen desteğe de teşekkür etti.

Muğla Galatasaraylılar Derneği Başkanı Erol Kapiz ise 3 yıldır Muğla'da yaşayan engeliler için etkinlikler düzenlediklerini, engellileri taraftar gruplarıyla bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Programa yaklaşık 300 kişinin katıldığını anlatan Kapiz, "Taraftar dernekleri olarak ortak projelere imza atmamız gerekiyor. Bu en güzel örneklerinden birisi. Engelli kardeşlerimizle bir arada olduğumuz için mutluyuz. Onlara güzel bir gün yaşatacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Kahvaltı programının ardından engelli öğrenciler ve aileleri ile Galatasaraylı taraftarlar Akyaka sahiline indi. Engelli çocuklar, taraftarlar ve ailelerinin yardımıyla sahilde yürüyüş yapıp, top oynadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement