Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Engelliler Günü

Kozluk ilçesinde, Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

07.12.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozluk ilçesinde, Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

Türkiye Beyazay Derneği ve Kozluk Kaymakamlığı işbirliği ile ilçedeki ihtiyaç sahibi engellilere yönelik etkinlik gerçekleştirildi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen etkinlikte, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk'ün bağlama hediye ettiği engelli Garip Azrak mini bir konser verdi.

Bedensel engelli Mizgin Ekici ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine karşı yazdığı, "Helal olsun tanka karşı duran, darbeye karşı darbe yapanlara" şiirini okudu. Kaymakam Aktürk, katılımcılardan büyük alkış alan Ekici'yi tebrik etti.

Kaymakam Aktürk, etkinlikte yaptığı konuşmada, engellilerin hayatta karşılaştıkları engelleri kaldırmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Beyazay Derneği Batman Şubesi Başkanı Ayla Işık da engellilerin senenin bir günü, haftası değil, her gün hatırlanması gerektiğini söyledi.

Her insanın birer engelli adayı olduğuna işaret eden Işık, şunları kaydetti:

"Bugünlerimizi sağlıkla yaşıyor olmamız yarınlarımızın da sağlıklı olacağı anlamına gelmez. Bu bağlamda engelli kardeşlerimizin yaşamın her alanda karşılaştıkları engel ve eşitsizliklerin ortadan kaldırılması ve istihdam yoluyla onları hayata bağlamak, yaşam ve bakım hizmetlerini en iyi şekilde sunmak millet ve devlet olarak hepimizin birinci görevidir. Her şeyden önce engelli kardeşlerimizin hayatın her alanında hayatlarını engelsiz şekilde sürdürmeleri onların en doğal hakkıdır. Zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya diliyoruz."

Programa, AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Murat Çiçek, AK Parti Kozluk İlçe Başkanı Müjde Yezgin ve ilçe protokolü de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement