Dünya Gençleri Aydın'da İncir Tadında Bir Gün Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Dünya Gençleri Aydın'da İncir Tadında Bir Gün Yaşadı

Dünya Gençleri Aydın\'da İncir Tadında Bir Gün Yaşadı

Dünyanın değişik ülkelerinde Türkiye’ye gelen ve Türkçeyi yerinde öğrenip Türk kültürünü yakından tanımak isteyen gençler Aydın’da incir tadında bir gün yaşadı.

16.08.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın değişik ülkelerinde Türkiye'ye gelen ve Türkçeyi yerinde öğrenip Türk kültürünü yakından tanımak isteyen gençler Aydın'da incir tadında bir gün yaşadı. Aydın'da bulunan dünyanın tek incir araştırma enstitüsü olan Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü'nde incir bahçelerini gezip bol bol taze incir yiyen gençler Aydın'a ve incire hayran kaldıklarını belirttiler.

Yunus Emre Enstitüsü'nden Adnan Menderes Üniversitesi'ne (ADÜ) gelen üniversiteli öğrenciler, Efeler Ziraat Odası öncülüğünde Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nü ziyaret edip dünyanın en kaliteli incirini tanıma ve tatma fırsatı buldular. Sabah erken saatlerde incir bahçesine gelen üniversiteli gençler bol bol incir yiyerek keyifli bir gün yaşadılar.

Yunus Emre Enstitüsü'nden 21 öğrenci, ADÜ Türkçe Öğretim Merkezi'ne (TÖMER), Türkçe Yaz Okulu kapsamında Aydın'daki programlarına incir bahçesinde devam ettiler. 10 farklı ülkeden Aydın'a gelen öğrencilere hem dil eğitimi veriliyor hem de Türk kültürü ve Türkiye'nin tarihi, doğal ve çevre güzellikleri gösteriliyor. Bosna Hersek, İran, Afganistan, Avusturya, Mısır, Azerbaycan, Kazakistan, Kosova, Kırgızistan ve Makedonya'dan gelen 21 Türkoloji bölümü öğrencisi, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün koleksiyon incir bahçesini gezip meyveler hakkında bilgi alıp incir çeşitlerinin tadına baktı.

Adına sure inen kutsal meyveyi tadınca tadına bayılan üniversiteli gençler, program kapsamında kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür ederek gerek Türk Kültürü gerekse Aydın'ı çok beğendiklerini belirterek ilk defa dalından meyve koparak yediklerini belirttiler. Oldukça neşeli ve incir tadında bir gün geçiren öğrenciler Aydın inciri hakkında yetkililerden bilgi aldılar. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Gençleri Aydın'da İncir Tadında Bir Gün Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement