Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

Kan bağışının önemine dikkat çeken Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Bende bir zamanlar 7 ünite kan sayesinde bugün bu nefesi Cenabı-ı Allah’ın lütfu ile alan bir insan olarak kanın, kan vermenin ve kan tedarikin ne kadar önemli olduğunu bilen birisiyim” dedi.

20.06.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kan bağışının önemine dikkat çeken Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, "Bende bir zamanlar 7 ünite kan sayesinde bugün bu nefesi Cenabı-ı Allah'ın lütfu ile alan bir insan olarak kanın, kan vermenin ve kan tedarikin ne kadar önemli olduğunu bilen birisiyim" dedi.

Afyonkarahisar'da göreve yeni başlayan Vali Hakan Yusuf Güner, Türk Kızılay'ının ev sahipliğinde gerçekleştirilen '14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' etkinliğine katıldı. Termal bir otelde gerçekleştirilen törene Vali Güner'in yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri Türk Kızılay'ı bölge ve il temsilcileri ile kan bağışçıları katıldı. Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Vali Güner, kan bağışının önemine dikkat çekerek, kan vermenin hayat kurtardığını vurguladı. Kan bağışının dinimizde de önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Vali Güner, "Bizim gerek inancımız, gerek kültürümüz insanların en hayırlısının insanlara hizmet eden olduğunu bir anlatışa sahibiz.

Bu çerçevede tamamen maddi bir şey gözetilmeksizin insanları yaşatmaya yönelik, insanların hiçbir şekilde maddi olarak temin edemeyecekleri bir canı, bir kanı, bir diğer insana gönüllü olarak vermenin inanıyorum ki gerek Cenab-ı Allah önünde, gerekse sivil toplum kuruluşu bağlamında Türk Kızılay'ı nezdinde kıymeti ve değeri çok büyüktür. Ben de bir zamanlar 7 ünite kan sayesinde bugün bu nefesi Cenabı-ı Allah'ın sayesinde alan bir insan olarak kanın, kan vermenin ve kan tedarikin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşamış bir bireyim. Bu çerçeve de büyüklerimizin ellerinden öpüyorum" dedi.

AFYONKARAHİSAR'DA 2013 YILININ İLK 5 AYINDA 8 BİN 472 KİŞİ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Törende konuşan Türk Kızılay'ı Afyon Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman Kan Bağışı Merkezi hakkında bilgiler verirken, 2014 yılının ilk 5 ayında kan bağışında bulunan kişi sayısının 8 bin 472 olduğunu söyleyerek, "2013 yılının ilk beş ayı ise 7 bin 532 olarak gerçekleşmiştir. Bu sayılara bakıldığında yüzde 12,5'lik bir artış gözükmektedir. Bunun yanında Türk Kızılayı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gönüllü kan bağışçısı kazanım faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili protokol kapsamında 2012-2013 yılı içerisinde Afyonkarahisar ilimizdeki okullarda gerçekleştirilen kampanyalarda 4 bin 90 ünite kan bağışı alınarak Türkiye 2'ncisi olmamızda emeği geçen okul idarecilerimize teşekkür ederim. Ayrıca Beşir Derneği ile gerçekleştirdiğimiz 3 Mayıs 2014 tarihindeki kan bağış kampanyasında bir günde 205 ünite kan alarak Afyonkarahisar'da bir günde alınan en yüksek sivil kan bağışına ulaşılmıştır" dedi.

Törenin devamında ise Vali Güner'in, Kızılay'a destek veren ilçe belediye başkanlarına teşekkür belgesi vermesinin ardından, 45 kez Kızılay'a kan bağışlayan Zeynep Erdoğmuş'a altın madalya ve plaket takdim etti.

Törenin sonunda Türk Kızılay'ına büyük destek veren bağışçılara bronz madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement