Dünya Gül Fuarı'nın Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Dünya Gül Fuarı'nın Temeli Atıldı

Dünya Gül Fuarı\'nın Temeli Atıldı

Isparta’da düzenlenmesi planlanan Dünya Gül Fuarı için ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

26.06.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da düzenlenmesi planlanan Dünya Gül Fuarı için ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, BAKA'yı temsilen Ali Galip Bilgili, Mehmet Pehlivan, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Belediye Meclisi Üyesi Oğuzhan Göker, Belediye Başkan Yardımcıları Akif Aslan, Aydın Şanlıtürk ile yine belediye daire müdürleri Ali Tulum, İrfan Veli Kayacan, İsmail Hakkı Uysal katıldı.

Yapılan toplantıda her kurum temsilcisi görüşlerini aktarırken, fuarın her yıl Haziran ayının ilk haftasında yapılması fikri benimsendi. Yine fuar alanı olarak Gökkubbe'nin fiziki olarak yeterli düzeye ulaştığı belirtilirken, hem kapalı, hem de açık alan olarak yeterli olacağı, yine misafirlerin konaklaması için son yıllarda kentteki otellerin yapımının da tamamlandığı ve ihtiyaca karşılık verecek düzeye ulaştığı dile getirildi. Fuar ile birlikte Isparta'yı gülcülüğün dünya merkezi haline getirilmesinin amaçlandığı aktarılırken, Isparta'nın markalaştırılması üzerinde duruldu. Dünya'daki gül sahibinin Isparta olması için her türlü çalışmanın yapılması gerektiği belirtilen görüşmelerde, tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarının konuya duyarlı olması ve bu fuarın hep birlikte yapılması fikri benimsendi.

Görüşmede, ayrıca 2013 yılından buyana devam eden Akredite Merkezi kurulması ile ilgili çalışmalara hız verilmesi ve bu yatırımın bir an önce Isparta'ya kazandırılarak, gül ve kozmetik ürünleri üreten firmaların da önünün açılması gerektiği dile getirildi.

Isparta'nın büyük çaplı bir fuar yapabilmesi için fiziki altyapısını tamamladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi'nin gerek kapalı, gerekse açık alan olarak uygun olduğunu aktardı. 'Dünya Gül Fuarı düzenlemek istiyoruz' diyen Başkan Günaydın, "Bununla ilgili olarak bugün karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Gül'ü ciddi bir marka yapmak istiyoruz. Kozmetiğin merkezi Isparta olsun istiyoruz. Gül ürünleri için gerekli olan akredite merkezimizin kurulmasının da bir an önce gerçekleştirilmesini benimsedik. Belediye olarak da üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Dünya Gül Fuarı'nın her yıl haziran ayında yapılmasının benimsendiğini aktaran Başkan Günaydın, gülün daha da ön plana çıkarılmasıyla bunun Isparta ekonomisi için de büyük kazanç olacağına değindi. Fuar ile birlikte bu fuarı besleyen ve destekleyen nitelikte bir festival yapma düşüncelerinin de bulunduğunu kaydeden Günaydın, "Bu düşünceler hayata geçer, neticeye ulaşırsa Isparta'mızın ekonomisi uçacaktır. Bugün bu düşüncelerimiz ortaya atıldı. En kısa zamanda bu toplantının devamını yapma arzusu taşıyoruz. Davete icabet eden tüm katılımcılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" görüşlerinde bulundu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Gül Fuarı'nın Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement