Dünya Gümrük Günü - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Gümrük Günü

İnebolu Gümrük Müdürü Muammer Aydemir, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

26.01.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnebolu Gümrük Müdürü Muammer Aydemir, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Aydemir, Dünya Gümrük Günü'nün bu yılki temasının "Dijital Gümrükler, Gittikçe Artan Katılım" olarak belirlendiğini belirtti.

"Küreselleşmeye bağlı olarak ortaya çıkan gelişmeler, teknolojik ilerlemeler ve rekabetin artması, kamu kesiminde yeniden yapılanmayı gerekli kılmıştır" diyen Aydemir, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının temaya uygun, toplumun değişen taleplerini zamanında karşılanabilmesi amacıyla, gümrük işlem ve faaliyetlerinin etkin ve koordineli şekilde yürütülmesinde önemli rol oynayan otomatik gümrükleme sistemlerine önem verdiğini vurguladı.

Aydemir, şunları kaydetti:

"Böylece, beyannamelerin tesliminde, sevkiyatların risk yöntemi ve analizinde otomatik gümrükleme sistemine imkan sağlayan bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak, gümrüklerin hizmet kapasitelerinin artması, sınır güvenliği, ticaret istatistiklerinin oluşturulması, ticaretin kolaylaştırılması ve gelir tahsilatı etkinliğine önemli katkı sağlamaktadır. 2016 yılı 'Dijital Gümrükler' temasının, gümrük idarelerinin amaç ve hedeflerine ulaşmada, bilgi ve iletişim teknoloji uygulamalarını sergileme ve paylaşma konusunda fırsat yaratması beklenmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dünya Gümrük Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement