Dünya Güreş Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Dünya Güreş Şampiyonası

Grekoromen stilde 3 Türk sporcu mindere çıktı 130 kiloda Rıza Kayaalp akşam seansında altın madalya için mücadele edecek.

13.09.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde 3 Türk sporcu mindere çıktı.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Gymnastics Palace Spor Salonu'nda devam eden, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da izlediği şampiyonada 66 kiloda Atakan Yüksel, ilk turda Koreli Oh Sang Hun'u 4-0 yendi. Yüksel, ikinci turda ise Ermeni sporcu Mihran Harutyunyan'a 7-1 kaybetti. Milli güreşçi, rakibinin finale çıkamaması üzerine şampiyonaya veda etti.

80 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Selçuk Çebi, Bulgaristan'dan Daniel Alexandrow'u 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çebi, çeyrek finalde de İranlı Jomeh Habibollah'ı 3-1'lik skorla yenerek yarı finale çıkmayı başardı. Çebi, yarı finalde ise Rus Evgeny Saleev'e 4-0 kaybetti. Milli güreşçi, akşam seansında bronz madalya için mücadele edecek.

130 kiloda Rıza Kayaalp, ilk turu bay geçti. Kayaalp, ikinci turda da Macar sporcu Balint Lam'ı 4-0 ile geçerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek final mücadelesinde de Estonyalı Heiki Nabi'yi 4-0 yenmeyi bilen milli güreşçi, yarı finale yükseldi. Kayaalp, yarı finalde de Bulgar Lyubomir Dimitrov'u tuşlayarak adını finale yazdırdı.

Kayaalp, akşam seansında altın madalya için mindere çıkacak. - Taşkent

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Güreş Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement