Dünya Hafızlarından Kur'an-ı Kerim Ziyafeti - Son Dakika
Güncel

Dünya Hafızlarından Kur'an-ı Kerim Ziyafeti

Dünya hafızları İzmir'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.

21.06.2016 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya hafızları İzmir'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.

İzmir Müftülüğünce Fuar Atatürk Açık Hava Tiyatrosunda gerçekleştirilen etkinlikte, çeşitli yıllarda Kur'an-ı Kerim okumada birinci olan hafızlar bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında dereceye giren hafızların İzmir'de eşsiz bir ziyafet sunmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Konuşmasında Kur'an-ı Kerim'in önemine vurgu yapan Muslu, şöyle devam etti:

"İslam ümmetinin şerefini yücelten Kur'an-ı Kerim'dir, böyle bir kitabı bize lütfettiği için Cenab-ı Hakka sonsuz hamdüsenalar olsun. Dün itibarıyla yaz Kur'an kurslarımız başladı. Allah'ın bize en büyük nimeti, gözümüzün nuru, kalbimizin süruru olan çocuklarımızı camilerimize ve kurslarımıza gönderelim kitabımızı okusunlar. Sadece okumasını değil onun mesajlarını da öğrensinler, Allah'ı peygamberini ve kitabını sevsinler. Bu yaz camilerimiz çocuklarla dolsun, camilerimiz çocuklarla hemhal olsun, camileri çocuksuz, çocuklarımızı Kuran'sız bırakmayalım, Cenab-ı Hak bizi Kur'an'ın yolundan ayırmasın. Bizleri Kur'an'ı okuyan, anlayan ve yaşayan kullarından eylesin."

Etkinlikte daha sonra Balçova Yeşil Cami İmam Hatibi Hafız Ahmet Yüksel, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında 2016 yılı beşincisi Cezayir asıllı Halid Girissiy, 2013 Dünya birincisi Hafız Yaşar Çuhadar, 2015 Dünya birincisi Endonezyalı Tadir Fariza Hasan tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Müftü Yardımcısı Mehmet Tüfekçinin yaptığı duanın ardından katılımcılar, yer sofrasında dağıtılan yemeklerle iftarlarını açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Hafızlarından Kur'an-ı Kerim Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement