Dünya İkincisi Göçen Altınla Ödüllendirdi - Son Dakika
Yerel

Dünya İkincisi Göçen Altınla Ödüllendirdi

Dünya İkincisi Göçen Altınla Ödüllendirdi

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Dünya Gençler Şampiyonası’nda 84 kiloda ikinci olan Osman Göçen’ialtınla ödüllendirdi.

07.09.2016 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Dünya Gençler Şampiyonası'nda 84 kiloda ikinci olan Osman Göçen'i

altınla ödüllendirdi.

Fransa'nın Macon kentinde düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası'nda 84 kiloda Dünya ikincisi olan milli güreşçi Osman Göçen, Tarsus girişinde davul zurna eşliğinde konvoyla karşılandı. Göçen, daha sonra Belediye Başkanı Şevket Can'ı ziyaret etti. Göçen'i Cumhuriyet altınıyla ödüllendiren Başkan Can, "Hem şehrimizi hem de ülkemizi, dünyada temsil ettiğin için seni kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Daha gençsin, inşallah daha güzel bir şekilde çalışarak 1. olmanı Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum. Hem bizim güreşçi arkadaşlarımıza, spor camiamıza şehrimizi ve ülkemizi duyurduğun için, dünyada da İstiklal Marşımızı dinlettiğin için ayrıca seni kutluyorum. Hangi branşta olursa olsun Dünya Şampiyonu olup bize altın madalyayı getiren hemşehrilerimize ev vereceğim" dedi.

84 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Osman Göçen çıktığı ilk maçında Alman rakibi Benjamin Opitz'i 8-0 skorla geçerek üst tura çıkarken, burada karşılaştığı Kazak rakibi Almas Zhunis'i 8-5 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Polonyalı rakibi Krzysztof Grzegorz Sadowik'i 7-2 yenen Göçen, yarı finalde Azeri Türkü Gadzhimurad Magomedsaidov 7-5 skorla geçerek adını finale yazdırdı. Milli güreşçimiz Göçen finalde Rus rakibi Arsen-Ali Musalaliev'e yenilerek dünya ikincisi oldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya İkincisi Göçen Altınla Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement