Dünya İnsani Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Dünya İnsani Zirvesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında bulunduğu İstanbul'da, zirveye katılan bazı dışişleri ve diğer bakanlarla ikili görüşmelerde bulundu.

23.05.2016 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında bulunduğu İstanbul'da, zirveye katılan bazı dışişleri ve diğer bakanlarla ikili görüşmelerde bulundu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ilk olarak Avustralya Uluslararası Kalkınma Bakanı Concetta Fierravanti-Wells ile bir görüşme gerçekleştirdi. İki bakan, ikili ilişkiler ve insani konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede ayrıca, Suriye'deki son gelişmeler ve terörizmle mücadele konusundaki iş birliği imkanları da gündeme geldi.

Çavuşoğlu ardından, Nepal Başbakan Yardımcısı ve Dişişleri Bakanı Kamal Thapa ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında, Türkiye ve Nepal dışişleri bakanlıkları arasında siyasi istişare mekanizması kurulmasına ilişkin mutabakat muhtırası imzalandı.

Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile de bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında düzensiz göçmenlere ilişkin varılan mutabakat ve AB konuları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede terörle mücadele konularında iş birliği yapılması hususu da vurgulandı. Çavuşoğlu, 1915 olaylarının Alman Federal Meclisinde gündeme gelmesi ihtimaline karşı, Türkiye'nin hassasiyetlerini Alman Dışişleri Bakanı'na iletti.

Bakan Çavuşoğlu son olarak İsviçre Federal Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter ile bir görüşme gerçekleştirdi. Burkhalter, Çavuşoğlu'nu resmi ziyaret için İsviçre'ye davet etti. Görüşmede, düzensiz göç ve terörle mücadele konularının yanı sıra ikili ilişkiler de ele alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya İnsani Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement